Salangen-Nyheter

Bibliotek og helsestasjon i Lavangen:

Starter samarbeids- prosjekt

Lavangen Bibliotek og Helsestasjonen har inngått et samarbeid.

Lavangen Bibliotek og Helsestasjonen har inngått et samarbeid.

I går startet et helt nytt prosjekt i Lavangen, nemlig «Bokstart». Dette er et samarbeidsprosjekt mellom biblioteket og helsestasjonen. Bokstart ble til i et prosjekt mellom Foreningen Les!, Deichmanske bibliotek og helsestasjonene i Oslo.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Sist oppdatert: 05.10.2020 kl 00:00

Annonse
Annonse

- Vi har vært så heldig å få litt materiell og bøker fra organisasjonen Foreningen Les!  slik at vi kan starte opp. Brosjyren til foresatte finnes kun digitalt. Den finnes også på flere språk, sier Anne Strømmesen ved Lavangen bibliotek.

Fremgangsmåte

Barn på 8 mnd.- kontroll får bokgave og informasjon på helsestasjonen. På 2-årskontrollen på helsestasjonen får barnet et "bibliotek-gavekort" på bok. Boken hentes på biblioteket.

- Vi ønsker å oppmuntre til tidlig språkstimulering. Lesing for og sammen med barnet, gi barnet leseglede og mer bruk av biblioteket. «Les for barnet ditt. Det er et enkelt råd, og det er et av de beste» skriver psykolog og familieterapeut Hedvig Montgomery i boken Miraklenes tid.

- Vi ønsker barn og foresatte i Lavangen lykke til med lesing og Bokstart!  - Vi håper tilbudet blir tatt godt imot, sier helsesykepleier Asveig Antonsen og Anne Strømmesen på biblioteket.

Annonse