Salangen-Nyheter

Vil forhindre korona-smitte:

Stenger skole og barnehage

Vasshaug barnehage blir stengt også i dag torsdag på grunn av smittefaren. ARKIVFOTO: JON HENRIK LARSEN

Kriseledelsen i Salangen kommune har i dag torsdag bestemt å stenge Salangen skole og Vasshaug barnehage. Dette etter at det er påvist et tilfelle av koronasmitte hos en innbygger i Salangen.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse

- Vedkommende ble smittet under en reise til Polen. Det er gjort testing, iverksatt isolasjon og ytterligere testing av nærkontakter finner sted. Den aktuelle arbeidstakeren har ikke vært på arbeidssted, han har ivaretatt karantene etter myndighetenes retningslinjer. I den aktuelle familien er det et skolebarn og et barn som går i barnehage. Alle nærkontakter, til sammen 6 personer er i karantene, skriver kommunens kriseledelse på Salangen kommunes nettsider.

Smittefare

Videre skrives det at sannsynligheten for at barna har bragt smitte inn i skole eller barnehage med risiko for smittespredning til andre elever eller ansatte vurderes av kommunelegen som lav.

- For å få oversikt over situasjonen og forebygge smittespredning, har kommunens ledelse likevel besluttet at Salangen skole (grunnskolen) og Vasshaug barnehage holdes stengt torsdag 29.10.20 i påvente av prøvesvar på tester av nærkontakter. Testresultat skal foreligge torsdag kveld, og vil avgjøre om man også vil stenge skole og barnehage fredag 30.10.20. Informasjon om dette vil bli lagt ut på Facebook. Skolen sender ut SMS og du finner det på  skolens hjemmeside kl. 2200 torsdag kveld, avslutter kriseledelsen i Salangen kommune.