Salangen-Nyheter

Årets Salangen-stjerne 2022:

- Utrolig takknemlig for prisen!

Mangeårige fyrverkerientusiaster i Salangen, Morten Andersen (t.v) og Jens Viktor Steinsund (midten) fikk i år tildelt heders- og leserprisen «Årets Salangen-stjerne» av redaktør Jon Henrik Larsen (t.h) Foto: Jon Henrik Larsen

Prisen Årets Salangen-stjerne deles ut av nettavisens lesere. For året 2022 kom det inn totalt 32 forslag på ulike kandidater til prisen. Men det ble Jens-Viktor Steinsund og Morten Andersen i Maxi Pyroteam som ble prisvinnere!.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse

Prisen ble i år i tradisjon tro delt ut under Salangen-Nyheters egen førjulssending "Julestemning" den 22.desember.

I statuttene for folkeprisen står det at prisen kan tildeles en person(er), firma eller forening som har gjort noe bra for innbyggerne i kommunen vår Salangen.

Leserne var enige

Etterhvert som dagene gikk i november og desember kom det inn hele 32 forslag fra dere leserne på enkeltpersoner, bedrifter og lag og foreninger i Salangen som fortjente prisen. Men det ble lettere for redaktør Jon Henrik Larsen og ta en avgjørelse av en enkelt grunn:

- Det var flere av forslagene som gikk på samme kandidat. Og da ble det heldigvis lettere i år og velge ut prisvinneren, sier Jon Henrik.

I år var det nemlig grunnleggerne av fyrverkeriet i Salangen på nyttårsaften som var foreslått mest. Både Jens-Viktor Steinsund og Morten Andersen ble foreslått i 17 av de 32 forslagene som kom inn fra dere leserne. Om det var på grunn av at fyrverkerishowet hadde et uhøytidelig 40 års jubileum i år at de fikk så mange stemmer, vites ikke.

Kom som en overraskelse

Det og bli tildelt en folkepris som "Årets Salangen-stjerne" er en stor heder og en god klapp på skuldra fra folk i bygda du bor i. Jens Viktor og Morten viste ingenting om at de var prisvinnere når de besøkte Salangen-Nyheters førjulssending den 22.desember. Det kom derfor som en stor overraskelse på dem at de var prisvinnere.

- Ååå, dette var en overraskelse, utbrøt Morten Andersen etter at redaktør Jon Henrik hadde avslørt og forklart hvorfor nettopp de to fikk prisen.

- Det er jo en stor ære for oss og få en slik pris. Det betyr jo bare at folk setter stor pris på den "galskapen" vi har holdt på med i 40 år, sier Jens-Viktor og smiler bredt.

De to julestjerne-blomstene som er selve symbolet på prisen, ble forsikret skulle bli tatt godt hånd om inn i jule- nyttårstiden av de to prisvinnerne.

Slik var fyrverkerishowet på Sjøvegan i 2022: