Salangen-Nyheter

Satser på å bli tidlig ferdig:

Stolpedugnad i lysløypa

Dag Sæther ved Øvre Salangen idrettslag håper at renoveringen av løypa blir ferdigstilt før vinteren kommer for fullt. ARKIVFOTO: ALEKSANDER WALØR

SJØVEGAN: Øvre Salangen Idrettslag jobber for tiden på spreng for å renovere lysløypen i Øvre Salangen. Gammelløypa får seg en gjennomgang, og det settes opp lysstolper gjennom løypene.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse

En renspikket dugnadsånd stråler like godt som de nyinstallerte lysstolpene i lysløypa i Øvre Salangen der det jobbes på spreng for å få så mye renovering unnagjort som mulig før tela sprer seg i jorda, sammen med det første snøfallet. "Stolpedugnaden" startet for to uker siden, og Dag Sæther ved ØSIL er glad at arbeidet endelig er i gang. - Vi har hatt mye å gjøre før vi kunne begynne med renoveringen, men nå som det endelig er startet håper jeg vi rekker å gjøre oss helt ferdig før vinteren kommer, sier Sæther.

Det er dugnadsånden til flere av medlemmene i ØSIL og mennesker utenom som gjør det mulig å renovere lysløypen. FOTO: PRIVAT

Økende bruk

Gammelløypa skal bli 3.2 kilometer lang, og skal bli dobbelt så bred, i tillegg til at løypa skal få en ny trasé og mer belysning. På toppen av løypa skal bli lyst opp før den mørke tiden kommer. - Vi setter opp ledlys, som sparer en del på strømmen. Vi gjør en innsats til miljøet, samtidig som at vi sparer litt penger, forteller Sæther, og legger avsluttende til at selv om renoveringen lenge har vært planlagt, så var det et spesielt passende tidspunkt å starte med det nå. - Vi har sett en økning med turgåere i lysløypen. Da er det greit å ha absolutt alt på plass, avslutter Sæther og ler.