Salangen-Nyheter

Utrykningspolitiet besøkte Sjøvegan:

Stoppet flere i kontroll

En uheldig billist blir forelagt et forenklet forelegg for å ha snakket i mobiltelefon under kjøring. FOTO: JON HENRIK LARSEN

Utrykningspolitiets avdeling på Bardufoss foretok tirsdag formiddag en trafikkontroll i Sjøvegan-sentrum. Politibetjentene Didrik Asmyhr og Kristine Jerijærvi stilte seg opp utenfor roser og fine blomster hos Anitas Blomster på Sjøvegan.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Her ble trafikken nøye iaktatt av lovens lange arm igjennom en kikkert, mens humlene suste omkring på blomstene til Anita Fjeldstad sin blomsterforetning.

- Dette er jo en prevantiv kontroll. Vi sjekker at folk bruker bilbelte i bilen, og at det ikke ringer med mobilen i hånda når de kjører, sier betjent Jerijærvi til nettavisen.

Trafikkbildet gikk veldig rolig igjennom sentrum mens politiet hadde kontroll. Det ble raskt informert på Facebook at politiet hadde kontroll i sentrum. FOTO: JON HENRIK LARSEN

Fikk bøter

Mens nettavisens journalist er tilstede, kommer det et klart signal fra betjent Asmyhr om at en en fører kjører uten bilbelte. Lovens utsendte medarbeider springer ut i mot veibanen og vinker slik at billisten skal forstå at her er det noe som må diskuteres.

- Han fikk et gebyr på kroner 1500,- for å ikke å ha brukt bilbelte. Det er ikke forelegg for slikt, men gebyr. Folk er blide og fornøyde når vi kommer ut og stopper dem. Noen takker faktisk også for at vi gjorde dem oppmerksom på at bilbelte ikke var på, sier politibetjent Didrik Asmyhr smilende.

Mobiltelefonbruk

Mens praten mellom betjenter og journalist går lett på kontrollen, blir det observert en lastebil og en fører som sitter i mobiltelefonen.

- Han må vi stoppe. Det er mobilbruk!, sier politibetjent Kristine Jerijærvi. Hun går ut mot veibanen og stopper bilen, og serverer på en snill og høflig måte føreren av lastebilen et forenkla forelegg på kroner 1700,- og to prikker på førerkortet for bruken av mobil under kjøring.

- Når de bruker mobiltelefonen, så er oppmerksomheten borte fra veien. De setter seg selv i fare, og andre, sier Jerijærvi.

Etter en timers kontroll i sentrum av Sjøvegan, pakker de to betjentene ned utstyret og tenker seg videre til andre steder for kontroll.

- Vi kommer tilbake til Salangen for å ha kontroller. Vi har fått tips om at det kjøres hardt på strekninger her, og vi ønsker og være synelige for å forhindre slik kjøring, avslutter politibetjent Kristine Jerijærvi.

Det ble ikke noe fartskontroll i sentrum denne dagen, grunnet værforhold og en lite samarbeidsvillig laser. FOTO: JON HENRIK LARSEN.