Salangen-Nyheter

Asylmottaket arrangerte båtturer:

Stortorsk ble det også

Flere beboere ved Sjøvegan statlige asylmottak fikk denne uken være med på fisketur, med Salangen Kystlags båt

SJØVEGAN: De unge beboerne på Sjøvegan statlige asylmottak har vært ute på båtturer på Sagfjorden de siste dagene. Ombord på Salangen Kystlags "Nålsund" fikk de stortorsk på kroken.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse

I et flott høstvær med sol og nesten speilblank fjord har mottaket i Salangen arrangert båtturer. - Ja vi har hatt to turer for å få alle de unge asylantene med ut på fjorden. Dette har vært noen flotte turer som gikk ut på fjorden mellom holmene. Og vi fikk en masse fisk på disse turene, så dette var helt topp for alle som var med. En opplevelse i det fine været som har vært de siste dagene, forteller ansatt ved mottaket, Torill Jørgensen Sagerup til nettavisen. Det var Roar Nilsen fra Salangen Kystlag som var skipper på turene på fjorden.

Filetering

De to første turene ble det masse fisk av forskjellige sorter.  - Det ble en masse fisk og faktisk to torsker på 20 kilo. Makrell ble det også, så her var det mye å ta vare på og få tilberedt. Men Jan Harald Woll og Kai Woll sto for opplæringa av hvordan man fileterer fisk slik at den kunne stekes. Så på kvelden ble det stekt fisk på mottaket, hvor de kunne nyte fangsten. Så disse turene ble til superdager hvor alle var kjempefornøyde, avslutter Jørgensen Sagerup til nettavisen.