Salangen-Nyheter

Pengestøtte fra fylkesrådet i Troms:

Stråler etter støtte

Festivalleder Ronald Kvernmo på en en tidligere Isogaisa festival. FOTO: JON HENRIK LARSEN

TENNEVOLL: Den eneste festivalen som har fokus på det åndelige har fått pengestøtte fra fylkesrådet i Troms fylkeskommune. - Vi blir ikke å ha noe problem med å bli kvitt pengene, ler festivalleder Ronald Kvernmo.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Festivalen med navnet Isogaisa er en av festivalene som har fått pengestøtte fra fylkesrådet i Troms. - Vi blir ikke å ha noe problem med å bli kvitt pengene, med tanke på mat, overnatting og reise til inviterte, også kursholdere og artister som møter opp, forteller Ronald Kvernmo til nettavisen. Festivalen starter tirsdag 16. august, og varer til søndag 21. august.

Fokus på ungdom

Årets fokus er på ungdom. Det har blitt lagt til rette med kurs og workshop, der bueskyting blir tilgjengelig. - Det blir kurs i bueskyting med konkurranse. Vi hadde en liten workshop med det i fjor, og vi blir å satse mer på det i år, sier Kvernmo. Det blir også kurs på mye relatert til samisk kultur, blant annet joik og samisk håndtverk.

Isogaisa

Festivalen har vært arrangert hvert år siden 2010, og har blitt plassert på Lavangen de siste årene. - Det kommer omtrent mellom 300 og 400 folk hvert år, og det har vært en liten økning hver gang, forteller Kvernmo.  Fredag og lørdag er musikkdager. Der skal blant annet Elin Kåven, og en JR Silverbird. Kvernmo kan fortelle at det kommer folk fra hele verden. - Det er koselig miljø, og alle er velkommen, men det er kanskje litt lite besøk fra det lokale. Det er helt ufarlig, og når det er så koselig på festivalen har man ingen unnskyldning for å ikke komme, avslutter Kvernmo med litt latter til nettavisen.