Salangen-Nyheter

Drakamp i Lavangen etter valget:

Strides om ordføreren

Hvem blir Lavangens nye ordfører ? Blir det Senterpartiets Erling Bratsberg (t.v) eller Høyres Svein Sæther (t.h). FOTO. JON HENRIK LARSEN

TENNEVOLL: Det pågår drakamp i Lavangen om hvilket parti som skal få ordføreren for de kommende fire år. - Vi er i en dialog med Senterpartiet, der vi diskuterer flere ting. Blant annet ordførerposisjonen, sier Andreas Grouff i Lavangen Høyre.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Flere av innbyggerne i Lavangen har etterlyst avklaring med tanke på valgresultatet, og hvem som skal styre kommunen videre i de fire årene. Slik det ser ut i dag, vil Senterpartiet, FrP og Høyre i Lavangen få flertall, dersom de blir enige om å inngå et valgteknisk samarbeid før det konstituerende kommunestyremøtet i Lavangen 6.oktober i år.  - Det har vært stille på forhandlingsfronten en god stund nå. Vi har diskutert oss ferdige med FrP. Vi er enige i flere saker, siden vi begge partiene er borgelig, sier leder i Lavangen Høyre, Andreas Grouff til nettavisen.

Hvem blir ordfører?

Etter det nettavisen erfarer er stridens kjerne mellom Lavangen Senterparti og Lavangen Høyre, om hvem som skal få ordføreren i kommende periode. For Senterpartiet er Erling Bratsberg klar, mens for Høyre er Svein Sæther også klar til å ta over ordførerstolen etter AP- ordfører, Viktor Andberg. - Vi hadde et medlemsmøte i Lavangen Høyre torsdag kveld, og vi får se over helga hva som skjer med tanke på forhandliger mellom oss i Høyre og Senterpartiet, sier Grouff. Han understreker at begge de borgerlige partiene i Lavangen er for å halvere ordførerstillingen til 50% de kommende årene. Så gjenstår det og se hven som blir Lavangens nye ordfører og varaordfører i tiden fremover.