Annonse
Salangen-Nyheter

Et miljøvennelig formål:

Sucus UB klar for NM

Sucus UB er klar for å Norgesmesterskap for ungdomsbedrifter på Lillestrøm, 25-26 april. FOTO: SUCUS UB.

Sucus UB er klar for å Norgesmesterskap for ungdomsbedrifter på Lillestrøm, 25-26 april. FOTO: SUCUS UB.

SJØVEGAN: Under fylkemessa for ungdomsbedrifter i Tromsø i februar, stakk Sucus UB fra Sjøvegan videregående skole av med hele tre priser. Nå skal Sucus UB til NM for ungdomsbedrifter på Lillestrøm torsdag 25.- og fredag 26. april.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse
Annonse

Sucus UB, ungdomsbedriften fra Service og samferdsel ved Sjøvegan vgs, fikk første 1.plass under fylkesmessa i Troms for beste energidesign, 3.plass for beste markedsføring og 3.plass for beste ungdomsbedrift. Nå skal de altså til Lillestrøm og NM for å konkurrere sammen med de beste ungdomsbedriftene fra hele landet. Utstillingen er åpen for publikum.


Norgesmesterskap

Det er omlag 70 ungdomsbedrifter som deltar på NM, men det er kun én fra hvert fylke som deltar i konkurransen om å bli Norges beste Ungdomsbedrift 2013. Kandidatene som konkurrerer her, har blitt kåret til best i sitt fylke på de forskjellige fylkesmessene. Alle Ungdomsbedriftene konkurrerer i 17 ulike kategorier under NM. For hver konkurranse er det utformet vurderingskriterier. Vurderingskriteriene ligger til grunn for juryens bedømming av kandidatene.


Bedriften

Sucus UB er en topp gjeng med følgende forretningsidé: - Vi gjør om gamle gjenstander, og gir de ny verdi! Vi ønsker å nå ut til kunder som er opptatt av å støtte et veldedig og miljøvennlig formål. Hos oss kan alle handle. Vi tilbyr varierte produkter, og har gaven til "den som har alt". De har tidligere produsert skåler av gamle vinylplater. - De var veldig populære på messa, men vi håper flere vil kjøpe så vi kan bygge bedriften videre, sier daglig leder ved Sucus UB, Stine Øverli.


Ungdomsbedrifter

Poenget med ungdomsbedrifter er at elever på vidergående skole skal få prøve seg som gründere, og kanskje se om det er noe de vil gjøre etter endt skolegang. Sucus UB gleder seg til NM for ungdomsbedrifter. - Vi gleder oss utrolig mye og er veldig spente. Vi har jo ikke noe spesielt håp om å vinne, da det kom som en ganske stor overraskelse på oss at vi kom videre til NM. Vi gjør jo selvfølgelig vårt beste, men tar det som en bonus hvis vi vinner noe, sier Øverli på vegne av bedriften.

Annonse