Annonse
Salangen-Nyheter

Inger Lise Rabbum fikk Lavangens kulturpris

- Svært glad for prisen

Inger Lise Rabbum fikk Lavangen kommunes kulturpris mens Asmaa Ibrahim Abdullah Jaly fikk Lavangen kommunes ungdomspris. FOTO: ERLING HANSSEN, LAVANGEN KOMMUNE

Inger Lise Rabbum fikk Lavangen kommunes kulturpris mens Asmaa Ibrahim Abdullah Jaly fikk Lavangen kommunes ungdomspris. FOTO: ERLING HANSSEN, LAVANGEN KOMMUNE

Lavangen kommune delte torsdag ut kulturpris og ungdomspris.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Sist oppdatert: 23.06.2021 kl 00:00

Annonse
Annonse

Hyggelig å bli satt pris på

Inger Lise Rabbum fikk kulturprisen. Denne prisen får hun "for fantastisk innsats med turorientering over mange år. Dette er med på å fremme folkehelse og kjennskap til skog og mark i kommunen. Passer for voksne og barn i alle aldre og ikke minst et sosialt og helsefremmende tiltak", heter det på kommunens nettsider.

Har stor glede av det

Rabbum er takknemlig for prisen og forteller til nettavisen at hun har stor moro med disse løypene.

- Jeg syns det er gøy med orientering og syns det er morsomt at det er så mange som bruker løypene og finner poster, sier Rabbum.

Viktig å lære seg kart og kompass

Inger Lise Rabbum lager også et opplegg for elver i Lavangen der de orienterer seg.

- Det er viktig at barna får lært seg bruk av kart og kompass. Dersom du går deg vill enten her i Lavangen eller Salangen, er det alltids et hus å finne om man går seg bort. Verre er det dersom du er langt unna sivilisasjonen og ikke vet hvor du er, sier Rabbum og legger til at man lærer fort hvordan man orienterer seg med kart og kompass gjennom turorientering.

Orienteringsposter satt ut

Inger Lise Rabbum ønsker å informere leserne om at det nå er satt ut orienteringsposter.

- Vi har satt ut orienteringsposter ved Tennevollmarka, Lotternesmarka og fra Einarmyra til Å, som er grensa mellom Lavangen og Salangen.

- Det er mulig for salangsværinger å være med på dette, sier Rabbum.

Hun opplyser at konvolutter med kart, beskrivelse og informasjon om postene kan kjøpes på Prix Tennevoll.

Ungdomsprisen også delt ut

I tillegg til kulturprisen ble også ungdomsprisen delt ut. Vinneren av ungdomsprisen er Asmaa Ibrahim Abdullah Jaly. Derfor fikk huns prisen: "Ei jente som deltar aktivt i opptrening av barn i fotball. Hun har trent i 4 år. Og har vært reiseleder. Utrolig flott jente med et stort engasjement som alltid stiller opp når det er dugnad for LIF og ellers", heter det på kommunens nettsider.

Annonse