Salangen-Nyheter

Dansebandfestival 2016:

Svenske artister på besøk

Arctic Band kommer også på dansebandfestivalen for å skape glede og rytmer på dansegulvet.

MÅLSELVFOSSEN: Festivalgeneralen til Dansebandfestivalen, Tormod Berg sier at alt snart er klart til helga på Målselvfossen. - Alt som mangler nå er litt sol og varme, sier han.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Musikk, dans og vanvittig gledelig humør kan man vente seg til helga når årets dansebandfestival fyrer løs av stabben ved Målselvfossen. Tormod Berg som er fungerende festivalgeneral i helga skryter godt om det besøkende har i vente. - Vi har lagt tilrette for den årlige dansekonkurransen vår. Den er for alle som har lyst til å hive seg i sving, og ingen trenger å tenke på ferdighetsnivået sitt, alle er velkommen til å prøve, sier Berg fornøyd til nettavisen. Han legger også vekt på alle artistene som skal spille. - Vi har tenkt litt nytt i år, og har fått ferske og nye artister og band som aldri har spilt her før. To kommer hele veien fra Sverige, forteller han.

La det svinge

Tradisjonen for dansebandfestivalen følges videre som alle år når det blir arrangert en dansekonkurranse som besøkende kan hive seg med på. - Vi har hatt en tradisjon hvert år hvor vi kårer det beste Nord-Norske danseparet, og det bruker å være godt oppmøte hvert år, sier Berg fornøyd til nettavisen. Deltakere kan la det svinge på lørdag ettermiddag hvor band spiller live og alle kan danse til. - Noen sanger går fort, og andre går sakte, så det blir spennende, sier Berg og ler.

God bobilplass

Målselvfossen er kjent for å ha god plass til besøkende som kommer langveisfra med bobil, og parkeringsplassene blir utnyttet til det beste i følge Berg. - Vi har plass til alle som kommer innom. I fjor var det rundt 350 enheter som overnattet, og vi skal ha plass til like mange i år, sier Berg til nettavisen. Han skryter også godt av Målselvfossen generelt. - Alt ligger godt til her. Målselvfossen er både flat og fint, så det er bra for alle besøkende uansett hvor de kommer i fra, sier Berg til nettavisen.

Fra Sverige får vi høre disse karene under festivalen med ekte svensk dansebandmusikk.

Svensk besøk

Berg forteller nettavisen at fokuset har vært på å få nye artister og band på besøk, og det lyktes de med i år. - Vi får besøk av 2 svenske band. Holidays er den ene som jeg har hørt litt på via nettet, og det lover godt. Det andre svenske besøket vi får er bandet Titanix med en kvinnelig vokalist, så det er masse fint å se fram til, sier Berg avslutningsvis til nettavisen.

Salangen-Nyheter sender DIREKTE fra Nordnorsk Dansebandfestival, lørdag 13.august fra kl. 16.00 til 18.45.