Annonse
Salangen-Nyheter

Siv Eilertsen med klar oppfordring:

- Ta vare på beinan

Fotterapeut, Siv Eilertsen kan komme med mange varme anbefalinger for å ta vare på føttene dine. FOTO: SANDER KARLSEN

Fotterapeut, Siv Eilertsen kan komme med mange varme anbefalinger for å ta vare på føttene dine. FOTO: SANDER KARLSEN

SJØVEGAN: Våren har kommet og mange treningsglade salangsværinger trekker ut på veiene, men fotterapeut Siv Eilertsen ved Sivs Velvære poengterer viktigheten med å ta vare på føttene når man er ute på treningsaktiviteter.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse
Annonse

- Føttene skal brukes ut hele livet, da er det viktig å ta godt vare på dem, forteller fotterapaut Siv Eilertsen til nettavisen. Hun legger til viktigheten med å ha riktige sko i henhold til aktiviteten man utfører. - Hvis en skal gå på asfalt, må det være god demping i sålen. Det er viktig å avlaste for det harde trykket, hvis ikke kan man få fotproblemer, sier Eilertsen til nettavisen.

Hard hud

Gjennom hele året er føttene utsatt for både gnagsår og hard hud, men det er spesielt på sommeren føttene blir utsatt mot hard hud. - Nå som vi begynner å bevege oss ute på hardt underlag får man oftere hard hud. Det kan komme av sprekker i hælen, formidler Eilertsen. Blir ikke huden behandlet kan det dukke opp permanente skader. - Blir ikke huden behandlet kan det utvikle feilstillinger i beinene. Det er noe som forplanter seg i hele kroppen og kan føre til hodepine, sier Eilertsen til nettavisen. Hun legger til at det finnes sko som framprovoserer feilstillinger, blant annet bananformede sko.

Siv Eilertsen anbefaler folket om å ta turen innom for å sjekke føttene. FOTO: SANDER KARLSEN

Sokker

Det er ikke bare skoen som har noe å si på foten. - Faktisk har sokker en større innvirkning på føttene enn man skulle tro, forteller Eilertsen. Hun sier at dårlige strømper kan framprovosere inngrodde negler fordi at sømmene kan gni i kantene og skape friksjon. Eilertsen kan anbefale sokker som sitter stramt og ikke gnager på føttene når man er i bevegelse. - Vi må se på hver enkelte fot for å finne de rette skoene, sier Eilertsen. Hun kommenterer at de fleste sportsbutikkene har god ekspertise til å hjelpe folk til å finne de rette skoene, men forteller også at alle er velkommen til henne for å kunne ta skikkelige tester og få anbefalninger på hvor foten trykker.

Annonse