Salangen-Nyheter

Museum og utested fortviler

Tagging og innbruddsforsøk

Denne bryggedøra på Sør Troms Museum sitt anlegg på Lundbrygga er blitt tagget på. Nå er forholdet anmeldt. FOTO: FRODE HANSEN.

I den siste tiden har Sør Troms Museum sitt anlegg i sentrum av Sjøvegan opplevd både tagging på bygningen samt innbruddsforsøk på Maloneys Pub som er leietaker i bryggeanlegget. 

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Det er enda ukjent hvem som står bak taggingen som er utført og innbruddsforsøket på utestedet. Men de ubudne gjestene har ikke kommet seg inn på utestedet. Det som er gjort er både unødvendig og dårlig gjort. Det er skader i ettertid som huseier må ta hånd om.

Avdelingsleder - regionmuseet Sør Troms Museum, Frode Hansen synes hendelsen er trist og veldig unødvendig.

- Det er veldig trasig og måtte bruke tid og penger på å rydde opp etter slikt, midler som kunne vært brukt på å holde det fint rundt byggene. Så til de personene som holder på med dette her jeg en beskjed til dere. Bygget har alarm med oppkobling til vaktsentral og videoovervåkning. I kommende uke har vi møte med alarmleverandøren for å få tilbud om utvendig videoovervåkning. Alle forhold vil bli anmeldt, skriver Frode Hansen på Facebook om hendelsen.

*Saken fortsetter under bildet*

Det har blitt utført innbrudd på bygningene til Sør Troms Museum på Lundbrygga på Sjøvegan. Også taggingen har blitt gjort på bygget. Forholdet er nå politianmeldt. ARKIVFOTO: KNUT ARILD JOHANSEN

Det har blitt utført innbrudd på bygningene til Sør Troms Museum på Lundbrygga på Sjøvegan. Også taggingen har blitt gjort på bygget. Forholdet er nå politianmeldt. ARKIVFOTO: KNUT ARILD JOHANSEN

Også de frivillige som driver Maloneys Pub på Sjøvegan fortviler over det som har blitt utført av skadeverk. På deres egen Facebook- side skriver utestedet følgende:

- Vi e ikkje sint, men vi e veldig skuffa. Det blir ekstra utgifta for puben og ekstra arbeid for oss som driv stedet 100% på dugnad. Vi har jobba, familia og hobbya.

Vi driv puben fordi vi har det søkkanes artig. Dåkker gjestan vårres e en vesentlig del av det, vi flire både med og av dåkker, skriver utestedet på deres egen Facebook- side.