Salangen-Nyheter

Næringslivet i regionen har:

Tanker om samarbeid

Representanter fra kommune, næringslivsforeninger og bank var tilstede på møtet i Foldvik i Gratangen i går kveld.

FOLDVIK/SJØVEGAN: I går kveld ble det avholdt ett spennende møte i Foldvik, der tanker om samarbeid mellom næringsforeninger og næringsforum i Gratangen, Lavangen, Salangen, Bardu og Narvik ble diskutert.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse

Møtet ble arrangert på møterommet på Astafjord Slakteri i Gratangen, etter et initiativ mellom Gratangen Næringsforum og Narvik- regionens Næringsforening. Bakgrunnen for dette er at Narvik- regionens Næringsforening ser verdien av et sterkt omland og at dette blir ekstra aktuelt etter ferdigstillelse av Hålogalandsbrua i 2018. - Da blir kommunene Gratangen, Lavangen, Salangen og Bardu i veldig nær avstand til Narvik. Står næringslivet samlet og samarbeider på tvers av kommune og fylkesgrenser vil hele regionen stå veldig godt rustet for konkurranse de kommende år, sier Cato Haakseth som er prosjektkoordinator i Spire-prosjektet.

Møtes flere gang

Møtet i går kveld var veldig positivt og avtaler for flere møter i nær framtid ble avtalt. Dialog og samarbeid står sentralt i det videre arbeidet. På møtet var næringsforeningene fra Narvik. Lavangen, Gratangen, Salangen samt SPIRE-prosjektet i Gratangen. Også ordfører i Lavangen, Erling Bratsberg var tilstede. Det samme var Victor Vang fra Sparebanken Narvik. Fra Salangen stilte leder i Salangen Næringsforening, Torstein Sørensen og Bjørn Nordmo fra NASA Salangen.