Salangen-Nyheter

Landsbyprosjektet:

- Tar det ett steg videre

Landsbydagen er 20.oktober med hvor flere aktive elever skal ut i arbeid. FOTO: ALEKSANDER WALØR

SJØVEGAN: Det er klart for den årlige innsamlingsaksjonen ved Sjøvegan videregående skole. Medlemmer av landsbykomiteen presenterte i går til elevene at de i år vil ta prosjektet ett steg videre.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Sist oppdatert: 05.05.2017 kl 00:00

ANNONSE
Annonse

I går presenterte årets landsbykomité en ny vri på landsbyprosjektet ved Sjøvegan videregående skole. Tidligere år har landsbyprosjektet samlet inn penger til vannfiltre for å rense vannet som innbyggerne i Kambodsja henter, men nå ønsker de å ta prosjektet videre med å samle inn penger for å lære innbyggerne mer om personlige hygiene og ren hygiene. - I de siste årene har vi fått beskjed om at de har nok vannfiltre og de ønsker nå å fokusere mer på hygiene noe som vi håper at vi klarer å samle inn masse penger til, sier leder i landsbyprosjektet Bjørnar Lundberg og nevner det er viktig å lære innbyggerne om hygiene for å unngå sykdom og smittefare.

Bjørnar Lundberg (t. v.) og Aurora Johanne Isaksen skryter opp elevene ved Sjøvegan videregående skole. FOTO: ALEKSANDER WALØR.

Motiverte elever

Medlem Aurora Johanne Isaksen opplever at elevene ved Sjøvegan videregående skole er motivert og er interessert til å legge inn en innsats for at dette skal fungere. Landsbydagen går ut på at alle elevene på Sjøvegan videregående skole skal ut i jobbe én dag, der pengene som blir opptjent vil gå til landsbyprosjektet. - Elevene blir ekstra motivert til å hjelpe når de får se hva pengene går til, sier Isaksen til nettavisen. Bjørnar Lundberg kommenterer også at en slik dag vil også komme elevene til nytte. - Det får også en stor påvirkning for elevene som får et innsyn i arbeidslivet og dette kan være et støttespill for å hjelpe elevene som kan se om de for eksempel vil jobbe som lærer, i barnehagen eller et annet sted, sier Lundberg til nettavisen. Avslutningsvis legger han en oppfordring til lokale bedrifter om å støtte prosjektet ved å la elever jobbe hos dem en dag.