Salangen-Nyheter

To TV-personligheter tok turen innom:

Team Bachstad besøkte Salangen

FILMING: Rune Gokstad og Øystein Bache står her midt i filminga av deres nye TV-serie som kommer i august på NRK. FOTO: TORBJØRN KOSMO

SJØVEGAN: Torsdag ettermiddag kom Rune Gokstad og Øystein Bache, kjent blant annet fra "Påskenøttene", innom Salangen-Nyheters lokaler.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Radarparet reiser i disse dager fra Lindesnes til Nordkapp og lager samtidig en TV-serie for NRK hvor de dokumenterer hvordan korona-situasjonen har påvirket folk og bedrifter.

Torsdag kom dem innom Salangen-Nyheters lokaler. Vi spurte om turen nordover.

- Vi har vært her på campingplassen og innom Salangen-Nyheters lokaler. Jeg har også fått se sundet som jeg prøvde å passere når jeg var her i militærtjeneste i 1980. Det var et lykkelig gjensyn, sier Øystein Bache.

Gokstad var senest i Salangen under Millionfisken i 2016.

- Jeg klarte å få en kveite på kroken. Han jeg fisket med ble imponert over at jeg hadde såpass flaks at jeg fikk kveite på stang. Det er hyggelig å komme tilbake på steder man har vært på før og hadde gode minner fra, sier han.

GOD STEMNING: Det var god stemning underveis når redaktør Jon Henrik Larsen viste fram noe på telefonen for Gokstad og Bache. FOTO: TORBJØRN KOSMO

Bache mener dette var et godt tidspunkt å komme til Salangen på.

- Vi kom på den aller beste tiden. Nå smelter snøen og det er litt liv og røre. Vi er kanskje noen dager for tidlig, men det er så mye fint å se her oppe, sier han.

Midnattssolen fører som seg hør og bør med seg masse lys i de nordlige delene av landet. Det har karene merket.

- Vi i har ikke snudd døgnet på grunn av lyset, men vi er mer nyhetsoppsøkende og kaffedrikkende på morgenen. Det er nydelig at det er så lyst som det er nå, sier Bache.

Samtidig skyter Gokstad fort inn:

- Det er så lyst her. Det skulle gjerne vært varmt, men når dere kompenserer med varmen med lys så blir det bra, sier han.

Vi utfordret karene til å bli med ut på oppdrag til Nervatnet. Rune Gokstad var ikke vond å be.

- De beste opplevelsene ligger utenfor komfortsonen. Jeg er ikke journalist og jeg har ikke skrevet en eneste nyhetssak i hele mitt liv. Det er morsomt å få lov å prøve seg på noe jeg egentlig ikke kan, ler han.

MILJØVENNLIG: Bilen karene kjører rundt i er av det miljøvennlige slaget. De bruker frityrolje for å få aggregatet til å gå. FOTO: TORBJØRN KOSMO

Torsdag bærer turen videre til Setermoen.

- Vi skal til militærleieren på Setermoen. Øystein har en uoppgjort refs fra perioden hans her vi må ordne opp i, flirer han.

For å få underholde seg underveis på turen har karene flere metoder.

- Vi ser mange rare ting langs veien. Vi har hatt mange latterkuler som er så kraftige at det gjør vondt i solar plexus, smiler han.

INTERVJU: Det er ikke ofte intervjueren blir intervjuet. Undertegnede koste seg i alle fall. FOTO: JON HENRIK LARSEN

ANNONSE
Annonse