Annonse
Salangen-Nyheter

Blir leder for investeringsprosjekter:

Teknisk sjef slutter

Tore Ratkje blir ikke pensjonist med det første. FOTO: KARIN SWART-DONDERS

Tore Ratkje blir ikke pensjonist med det første. FOTO: KARIN SWART-DONDERS

Etter 20 år slutter Tore Ratkje (bildet) som teknisk sjef i Salangen kommune. Nå skal han fokusere fullt på investeringsprosjektene i kommunen.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse
Annonse

Rehabilitering av Salangen skole, etablering av Vasshaug barnehage, og utfordringer på vannverksida. Det er det Tore Ratkje vil jobbe med når han går over i en ny stilling som prosjektleder for gjennomføring av investeringsprosjekter i kommunen. - Rehabilitering har vært en del av jobben til teknisk sjef også. Men så omfattende som det er nå, lar det seg ikke kombinere lenger. Det kreves en prosjektleder for å ha full fokus på investeringsprosjektene.


Ikke sjuende far

- Jeg tror at vi får mange kvalifiserte søkere til stillingen som teknisk sjef. Det er spennende og utfordrende jobb, sier han. Og en krevende jobb.  - Det er ikke til å stikke under en stol at økonomi er en del av det som skal til. Men vi har masse flinke folk her i Salangen. Og jeg er fortsatt her på kontoret og kan også være til støtte- selv om jeg ikke ønsker å bli en sjuende far i huset, sier Ratkje til nettavisen med et smil.


Regelstyrt

Prosjektlederjobben er i første omgang for tre år. - Så får vi se. Etter tre år er jeg jo også i pensjonistalder, sier 64-åringen. -Men det er en åpning for å jobbe videre også etter det. Ratkje er opprinnelig fra Hitra i Sør-Trøndelag og slo seg ned i Salangen i 1974. Siden han begynte som teknisk sjef i 1992, har han sett mange forandringer. - To, nei, tre, revisjoner av plan- og bygningsloven.  En omverden som krever stadig mer. Lover, regler, forskrifter. Det er alltid et eller annet organ som skal ha noe fra oss. Samfunnet er blitt mye mer regelstyrt etterhvert, og klart er det mer og mer krevende. Men fremdeles er det rom for å være kreativ, heldigvis. Jeg har ikke hatt en eneste kjedelig dag på jobben som teknisk sjef, sier Ratkje, som tror at flere og flere oppgaver krever et enda større samarbeid mellom kommuner enn det som er tilfelle i dag.

Annonse