Salangen-Nyheter

Konsekvensene av netthandel:

– Tenk før du handler

Dina Bay oppfordrer folk til å kjøpe julegavene lokalt fremfor på nett eller andre steder. – Du er med på å opprettholde både arbeidsplasser og innbyggertall, og ikke minst forhindrer tomme næringsbygg, sier Bay.

SJØVEGAN: Dina Bay oppfordrer folk til å kjøpe julegavene lokalt fremfor på nett eller andre steder. – Du er med på å opprettholde både arbeidsplasser og innbyggertall, og ikke minst forhindrer tomme næringsbygg, sier Bay.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

På grunn av at folk stadig velger å gjøre julegavehandelen hjemme i sofakroken via nettbrett, mobil eller pc blir det lokale næringslivet stadig mer sårbart, og selv om det i det korte løp er enklere og kanskje rimeligere å handle på nett fra store butikker er dette samtidig med på å kvele omsettingen til lokale bedrifter og gründere, noe som igjen kan føre til nedleggelse og reduksjon i det lokale butikktilbudet, færre arbeidsplasser og mindre bo lyst.

Netthandel gir ingen lokale ringvirkninger

Av disse grunnene var det at Dina Bay skrev et innlegg som hun delte på sosiale medier på fredag hvor hun ber folk tenke seg om før de handler, og nevner hvilke negative konsekvenser netthandel har på det lokale næringslivet. – Tenk deg godt om før du klinker til å handler alle julegavene på 70% salg på netthandel fra store konsern som gir lite ringvirkninger lokalt. Tenker du på at når du betaler litt ekstra for å få det du trenger lokalt så er du med på å opprettholde arbeidsplasser, innbyggertall og liv i næringsbyggene?, kommenterer Dina Bay i sitt Facebook innlegg.

Enkel mattematikk

Engasjementet blomstret fort og det var mange som sa seg enige med henne. Til nettavisen forteller Bay at hun ønsker å gjøre folk mer oppmerksom på konsekvensene når de tar valget å handle på nett. – Hvis man velger å legge pengene sine hos nettbutikker eller andre steder så vil det til slutt ikke bli noe særlig utvalg igjen i lokalsamfunnet. Dette er så enkel mattematikk som det er mulig å få det, sier Dina Bay til nettavisen.