Salangen-Nyheter

1599 nummererte gummiender:

Tett løp på ANDlund

Her passerer de første gummiendene brua. FOTO: KNUT-ARILD JOHANSEN.

ANDELUND: I går fredag var det fullsatt på Andelund camping (Elvelund) da Salangen Musikkforening arrangerte det tradisjonelle andeløpet. Det ble ett spennende oppløp, og lenge var det uklart hvem som ville stikke av med den ettertraktede ANDreplassen.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Klokken 18.00 i går gikk startskuddet for 1599 nummererte gummi-ender som skulle gjøre noen få personer noen tusenlapper rikere. Det var et imponerende oppmøte ved Andelund Camping på Sjøvegan fredag ettermiddag. Folk hadde samlet seg langs elvebredden for å følge med på hvilken av endene som ville ta den avgjørende ANDreplassen, og eieren som skulle stikke av med premien på 30 strake tusenlapper.

Mange hadde møtt opp for å få med seg det spektakulære synet av 1600 gummiender som kom drivende nedover elva. FOTO: KNUT-ARILD JOHANSEN. 

Spennende oppløp

Etter mye spenning var det and nummer 343 som stakk av med førsteplassen, tett etter kommer and nummer 1312 som tok den prestisjetunge ANDreplassen før 882 diltet inn på tredje plass med 1597 gummi-ender i ryggen. Det var anden til Sylvi Samueljord som tok førsteplassen og vant 3 000, hun vant forøvrig også 1 000 kroner på trekkepremie i forkant. På ANDreplass var det Kent Inge Bekkeli som stakk av med hovedpremien på 30 000 kroner, med Per Indal som eide anden som tok tredjeplass og vant 2 000 kroner. Bekkeli opplyser ovenfor nettavisen i telefonintervju at pengene skal gå til huset og til ferien.

Her håves vinneranda. FOTO: KNUT-ARILD JOHANSEN. 

Spenningen var stor i forkant av premieutdelingen. FOTO: KNUT-ARILD JOHANSEN.