Salangen-Nyheter

Fotgjengere skal bli sett i trafikken:

Tid for å bruke refleks

Jeg vet jo at det å bruke refleks for å bli sett er viktig. Så unngår man jo at barn, – og for den saks skyld – også voksne kan bli et trafikkoffer, Steen A. Linde til nettavisen.

ÅRSTEIN: Hver høst blir kveldene mørkere, og når veien er våt og ubelyst, handler det om å bli sett av bilistene. Da er det viktig å bruke refleksvest, eller andre ting som reflektere lyset fra bilene. Det gjelder både barn og voksne.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse

Vi er atter kommet inn i en tid på året hvor dagene blir kortere og mørket kommer tidligere på kveldene. – Denne kampanjen for å bruke refleks av en eller annen art har jeg vært opprtatt av i flere år. For det første er jeg yrkesjåfør og av den grunn er jeg mye på veiene, og det andre er at jeg er landstyremedlem i personskadeforbundet. I og med at jeg kjører skole buss og transporter barn i alle aldre, ser jeg også klart det behovet for å bli sett i trafikken, sier Steen A. Linde til nettavisen.

Kampanje

Hver høst er det etablert en kampanje hvor fokus er trafikksikkerhet og bruk av refleks. – Da jeg kun fant en dag hvor det trafikksikkerhet og bruk av frefleks var i fokus, syntes jeg det var noe i det minste laget. Derfor har jeg invitert alle barn på våre skoler i Gratangen til en uformell tegnekonkurranse som varer hele oktober måned. Tegningene blir samlet inn og hengt opp på våre 2 lokale butikker som jeg har samarbeide med, forteller Linde, og forklarer videre at temaet for tegningene skal være trafikksikkerhet med bruk av refleks eller refleksprodukter. – Hovedbudskapet i dette er å skape bevissthet rundt trafikksikkerhet, samt å holde tanken om bruk av refleks i en så lang periode at det blir naturlig å ta på refleks eller refleksprodukter med seg på skoleveien, eller generelt når man skal bevege seg ut på veien når mørket faller på, avslutter den egasjerte busssåføren, Steen A. Linde til nettavisen.