Salangen-Nyheter

Nanna Thomassen fra Spansdalen:

Til samisk toppmøte

Nanna Thomassen (t.v) og Ann-Mari Thomassen (t.h) er begge på plass i Umeå i Sverige.

TENNEVOLL/UMEÅ: I dag torsdag er det duket for samisk toppmøte i Umeå, når den fjerde samiske parlamentariker konferansen går av stabelen.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Nanna Thomassen (Norske Samers Riksforbund) fra Spansdalen i Lavangen er på plass for å følge konferansen i Umeå. - Det veldig spesielt få anledning til å være her. Alle sametingsrepresentanter fra alle de tre Sametingene er tilstede, samt flere samer fra russisk side, forteller Nanna Thomassen til nettavisen.

Representert

Både Thomassen og rådsmedlem Ann-Mari Thomassen (Norske samers riksforbund) fra Skånland er enig om viktigheten ved å ha muligheten til å møtes på denne måten. - Det styrker fellesskapet mellom samer på tvers av landegrensene. Vi ser at vi møter på mange av de samme utfordringene, og da er svært nyttig og lærerikt å møtes her i Ubmeje / Umeå, forklarer Ann-Mari Thomassen. Sammen med representanter fra Russland og sametingsrepresentanter fra Norge, Sverige og Finland er de denne uka på plass i Umeå. Foruten en felles uttalelse, skal Nordisk samekonvensjon og mineralutvinning i samiske områder også diskuteres.