Salangen-Nyheter

Ungt talent fra Salangen:

Tildelt idrettsstipend

Vilde Berthine Rasmussen fra Salangen ble i dag tildelt Troms fylkeskommunes idrettstipend for 2013.

SJØVEGAN: Det unge idrettstalentet, Vilde Berthine Rasmussen (bildet) fra Salangen ble i formiddag tildelt Troms Fylkeskommunes idrettsstipend for 2013. - Jeg er veldig glad, og dette hjelper meg veldig til å bli bedre idrettsutøver, sier Rasmussen.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Hun er 17 år og har hele idrettskarrieren foran seg. Vilde er en ung friidrettsutøver innenfor høydehopp som bokstavelig talt satser hardt for å bli blant de beste kvinnelige høydehopperne i Norge. Sitt beste resultat oppnådde hun ved overraskende å vinne Barentskampen i friidrett i Skellefteå i sommer med resultatet 1,67 meter. Dette førte henne inn som nr. 2 på årsstatistikken i sin klasse i høydehopp i Norge. Resultatet gjorde og at hun blant alle seniorene i Norge er rangert som nr. 9 totalt sett - noe som er meget sterkt. Hun tok sølvmedalje i årets Junior NM utendørs. I tillegg er hun nordnorsk mester både innendørs og utendørs i høydehopp for senior.

Vilde er også en aktiv turner i Salangen IF Turn, og har vært turner i 10 år. FOTO: MALIN B. WOLL, JHFOTO.NET

Tildelt pris

I dag formiddag ble hun tildelt Troms fylkeskommunes idrettstipend for 2013, under fylkestingsmøtet. - Jeg er veldig glad for dette. Det hjelper meg mye på å kunne bli bedre idrettsutøver. I tilegg kan jeg reise rundt på samlinger og andre konkurranser for pengene, sier Vilde glad i telefonen til nettavisens journalist. Hun fikk stipendet som er kr. 15.000,- fra fylkeskommunen.

Vilde er også en veldig fotogen jente, og som har hele idrettskarrieren foran seg. FOTO: MALIN B. WOLL, JHFOTO.NET

Reiser til Spania

I slutten av februar reiser hun på en planlagt treningssamling i Spania. Deretter går turen rett til Ungdomsmesterskapet i friidrett på Nadderud utenfor Oslo i begynnelsen av mars. - Der fikk jeg 2.plass sist jeg deltok, og det var i september i år, sier Vilde fornøyd. Hun gleder seg til å få stipendet på konto de nærmeste dagene.