Salangen-Nyheter

Julia og Kristi:

To unge kirketjenere

Julia Jones (t.h) og Kirsti Børve (t.v) er begge nye kirketjenere i Salangen kirke. De har startet i jobben nylig og trives svært godt. FOTO: KNUT ARILD JOHANSEN

SJØVEGAN: Tidligere i vinter gikk Julia Jones og Kristi Børve inn i stillingen som kirketjenere i Salangen menighet. Ungdommene forteller at det er en spennende jobb og at det er en fin måte å få arbeidserfaring på.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse

I flere år har Sissel Fjeldstad vært kirketjener i Salangen menighet. Men hun har nå gått av med pensjon. I lengre tid har kirken søkt etter personer som kunne ta på seg oppdraget med å være kirketjener under gudstjenester, men det har vært lite henvendelser på deltidsjobben. Inntil nylig.

Unge kirketjenere

Myten om at dagens ungdom er lat og lite interessert i arbeid, kan motbevises. Julia Jones og Kristi Børve begynte for kort tid siden i jobben som kirketjenere i Salangen kirke. De forteller til nettavisen at det er en spennende jobb og at blant deres arbeidsoppgaver innebærer blant annet å ordne til nattverd, tenne lys, ringe med klokkene og ellers gjøre klart til gudstjenester. – Det er en veldig trivelig jobb, sier de to unge kirketjenerne til nettavisen.