Annonse
Salangen-Nyheter

Pistolskyteklubben i Salangen:

Trenger dommer- hjelp

Svein-Kjetil Olsen er leder for Salangen Pistolklubb. FOTO: PER ASBJØRN GUNDERSEN/KNUT-ARILD JOHANSEN.

Svein-Kjetil Olsen er leder for Salangen Pistolklubb. FOTO: PER ASBJØRN GUNDERSEN/KNUT-ARILD JOHANSEN.

SJØVEGAN: I håp om at Salangen Pistolklubb en dag skal kunne arrangere sine egne skytterstevner er de nå på jakt etter noen personer som de kan sende på dommerkurs for pistol.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse
Annonse

For at Salangen Pistolklubb skal være bedre rustet til å kunne arrangere sine egne pistolskytterstevner ønsker de nå å sende noen få av sine medlemmer på dommerkurs. Kurset går ut på å gi den kompetanse som kreves for å kunne bedømme skiver og telle poeng, i tillegg til å ha en videre innsikt i reglementet. Kurset er beskrevet som omfattende og foregår over tre dager hvor siste dag avsluttes med en 3 timers eksamen, i tillegg kreves det en del forarbeid. Ettersom kurset krever en egenandel som klubben selv dekker er det de som avgjør hvem de vil sende på kurset. De ser for seg omlag 3 personer som er aktive medlemmer i klubben. Kurset er i november, men søknadsfristen er 11. september.

Ønsker flere dommere

Leder for Salangen pistolklubb, Svein-Ketil Olsen har selv tatt dommerkurset og er pr. i dag eneste medlem i klubben med dommerbevis. Han forteller at det er viktig med flere medlemmer i klubben som har kompetanse til å være dommer om de noen gang i fremtiden skal arrangere sine egne pistolskytterstevne. - Ved å ta dette dommerkurset vil man blant annet kunne være standplassleder. Da kreves det at man kan kommandoene og regelverket, i tillegg til å kunne lese skiven korrekt så hver skytter får den poengsummen man skal ha, forteller Olsen til nettavisen.

Annonse