Salangen-Nyheter

Kommunestyremøte i dag

- Trenger egne tjenestebiler

Psykiatri-tjenesten i Salangen kommune trenger egne tjenestebiler for å kunne gi best mulig tilbud til sine brukere. Fagleder i psykiatritjenesten, Ingeborg Sagerup har fram til idag brukt sin egen bil i jobben. Nå håper hun at kommunestyret i Salangen går inn for å skaffe tjenestebiler til kommunens ansatte.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

På bildet:

Fagleder i psykiatritjenesten i Salangen kommune, Ingeborg Sagerup håper snart å kunne få egen tjenestebil i jobben.

Salangen kommune har i dag tjenestebiler i forskjellige etater i kommunen som teknisk etat, pleie og omsorgstjenesten samt barnevernstjenesten. Men psykiatritjenesten i kommunen har ingen. - Vi har en rundt 40 brukere som vi jobber med. Og mange av disse personene trenger bistand til å komme seg ut. Det være seg å handle eller rett og slett bare for å komme seg ut og møte andre, sier fagleder for psykiatritjenesten i Salangen kommune, Ingeborg Sagerup (bildet).

Sin egen bil

Fram til nå har Ingeborg og hennes to andre kollegaer i psykiatritjenesten i kommunen brukt sine egne private biler i jobben. Dette fører med seg ulemper på mange måter. - Vi kjører for mellom 500-600 tusen i året, på hver vår bil. Bilene får mye slitasje på forskjellige måter. Dette gjør at også bilen går ned i verdi hvis vi ønsker å selge den en gang i tiden, sier Ingeborg Sagerup. Hun fortsetter med at dagens kjøretakst er for liten til å kunne dekke alle utgiftene på bilene, enn bare drivstoff.

Nedprioritert i kommunen

Både ungdom og godt voksne mennesker er brukere i psykiatritjenesten i Salangen kommune. En etat som ikke er så høyt prioritert i kommunen, i følge fagleder Ingeborg Sagerup. - Nei, vi føler at vi ikke blir så høyt prioritert med våre brukere når det kommer til utdeling av fordeler, sier Sagerup ovenfor nettavisen. I dag samles Salangen kommunestyre igjen, den siste gang før fellesferien. Denne saken vil bli behandlet under møtet.

Les mer om kommunestyret i morgen på nettavisen !

Foto: Jon Henrik Larsen