Salangen-Nyheter

Den store handledagen i Sjøvegan:

Trenger ikke slik tradisjon

Kari Rognsaa sier at de vil fortsatt ha gode tilbud selv om handledagen er over. FOTO: JON HENRIK LARSEN

SJØVEGAN: Det var flere som tok turen innover til Sjøvegan for å oppleve den store handledagen fredag for å prøve å sikre seg de billige julegavene.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

I dag var den store handledagen i verden som har fått navnet Black Friday som har en amerikansk opprinnelse som går tilbake til 1800-tallet, Black Friday beskriver at mange butikker går med overskudd – og dermed går fra røde til svarte tall i regnskapet. I Norge markeres Black Friday som begynnelsen på julehandelen, noe som Kari Rognsaa ved Z-Interiør i Salangen kan skrive under på. - Salget har ikke vært så dårlig, men ikke like alvorlig som vi ser på TV, sier hun og ler til nettavisen. Selv tenker Rognsaa at man ikke trenger en slik tradisjon i Norge. -  Det er egentlig bare tull. Vi lager jo salg ellers året rundt som kjøres i flere uker, nevner hun videre.

Janne Torill Andreassen lot seg ikke smitte av handlebasillen. FOTO: JON HENRIK LARSEN.

Tok ikke del i store handledagen.

Janne- Torill Andreassen i fra Andørja tok turen innover til Salangen for å ta del i den store handledagen, men hun har ikke blitt smittet av basillen. - Jeg skal bare handle det jeg trenger, sier hun etter å ha kjøpt nytt juletrelys til juletreet hjemme. I følge Janne er det ikke nødvendig å bruke masse tusener på julegaver når det enkleste er ofte det beste. - Jeg bruker å lage gaver, for eksempel strikke gensere, sier hun avsluttende til nettavisen.

ANNONSE
Annonse