Annonse
Salangen-Nyheter

Trimtur til Løksetinden

Søndag formiddag var syv salangsværinger på toppen av Løksetinden i Salangen. Turen beskrives som en svært fin, men utfordrende tur.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse
Annonse


På bildet:

(f.v) Ellen Sørensen, Paula Ryeng, Frode Bruvoll, Hege Øverås, Ole Bjørnar Vestermo og Per Kleppe.


Ellen Sørensen har sendt oss sin turbeskrivelse:

"SIF-Trim arrangerte tur til Løksetinden 1234 moh, Salangens høyeste fjell. Været startet ganske bra, og det var til og med antydning til skyfri himmel en stund. Men etter som turen gikk fram, kom skydekket krypende nedover. Da vi endelig nådde toppen var det liten sikt, og vi fikk ikke se noe av den storslagne utsikten som vi hadde håpet på.

Det begynte etter hvert å regne slik at nedturen ble ganske våt, og den kalde temperaturen opp mot toppen gjorde steinene glatte. Istapper hang ned fra bergene når vi kom over 1000 moh. Vi måtte ta oss forsiktig ned den første biten til temperaturene ble litt stigende, og isen ikke lengre glaserte underlaget vi gikk på. Men turen ble absolutt en suksess allikevel. Alle som entret fjellet kom til topps, både med og uten høydeskrekk.

På bildet:

Per Kleppe tar seg noe å drikke før han fortsetter turen mot toppen av Løksetinden.

Turen startet fra Løksa, så dette er en tur der man må gå alle høydemeterne selv. Ruten er godt merket helt til topps, og selv i noe tåke hadde vi ikke problemer med å følge den. Løksetinden kan være en utfordring på flere områder. Det er forholdsvis lange bratte partier som kan være tung å gå hvis du ikke har litt fjelltrening.

I tillegg er toppunktet meget luftig, og det er mange meter ned om du skulle tråkke veldig galt. På tross av dette klarer de fleste som går for toppen å nå denne. Bildene fra denne turen er preget av mye tåke og skyer, men for meg som var der for første gang var dette uansett en fantastisk opplevelse. Får heller ta en tur opp i godvær for å få de flotte utsiktsbildene.

Alle foto, og tekst: Ellen Sørensen

Annonse