Salangen-Nyheter

Sosialt på SAFA:

- Trivelig å være her

Elsa Vaeng og Astrid Isaksen hadde tatt turen fra Løksebotn for å treffe kjentfolk. FOTO: KNUT-ARILD JOHANSEN.

SJØVEGAN: Onsdag var det duket for en liten sammenkomst oppe ved SAFA på Sjøvegan. Her var det bservering av grøt, og mye annet godt. I tillegg til åpent i bruktbua og lefsesalg.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse

Det var mange som hadde tatt turen til SAFA på Sjøvegan i går onsdag, når Røde Kors inviterte til kafé hvor de serverte en liten førjulsgrøt. Ruth Anna Aune og mannen hadde tatt med seg hjembakte godsaker som de solgte, i tillegg var hyllene inne på bruktbua fylt opp med flott julepynt. - Vi har hatt bra salg i dag i bruktbua, dette varierer fra gang til gang, men i dag har vi solgt en god del. Vi er jo veldig billige, og det er mye fint vi har her som folk har gitt til oss, forteller Marit Fjeldstad som sto ansvarlig i bruktbua.

Damene i bruktbua: Marit Fjeldstad og Sylvi Samuelsjord. FOTO: KNUT-ARILD JOHANSEN.

Ferske bakevarer

Lefsebaker, Ruth Anna Aune sammen med mannen Bernt Inge hadde også tatt turen til SAFA med masse gode hjembakte lefser og julekaker. - Vi selger både tynnlefser, tjukklefser, goro, og kromkake for å nevne noen. Jeg har tatt fri fra jobb denne uken for å bake, så alt vi selger her er ferskt. Det er alltid koselig å være her på Sjøvegan, for tiden er det tynnlefser og smultbakst som er mest populær, forteller Ruth Anna Aune. I tillegg selger hun Narviksild, noe hun forteller er stort sett det sammen som tomatsild, bare at denne også består av sylteagurk. - Jeg har mange kunder som bestiller flere glass med sild, i tillegg til julebrød. Da har man et ordentlig godt julemåltid, sier Aune til nettavisen.

Ruth Anna Aune og hennes mann Bernt Inge Aune solgte lefser og andre bakevarer. FOTO: KNUT-ARILD JOHANSEN.

Bra oppmøte

Av de mange som hadde møtt opp var Elsa Vaeng og Astrid Isaksen, som begge hadde tatt turen fra Løksebotn. De synes det er det veldig fint på SAFA, og skryter varmt av arrangementet. - Det er veldig flott og trivelig å være her. Vi bor ett stykke unna, men det hender vi tar turen allikevel når det skjer noe, forteller Elsa Vaeng til nettavisen. - Det er kjempebra oppmøte her, hadde vi bodd nærmere så hadde vi nok vært her oftere, vi kjenner jo alle som er her. Det er bra av Salangen Røde Kors at de lager til noe slikt, sier Astrid Isaksen avsluttende.