Salangen-Nyheter

Tre nye bjørner i Polar Park:

Tror bjørnene vil skape blest

At det skulle legges til tre nye bjørner i bjørnebestanden i Polar Park kom brått på for bestyrerne av parken. Likevel var det noe de hadde aldri så liten anelse om.

Publisert:

Annonse
Annonse

- Vi hadde en anelse om at noe var i gjerde ganske tidlig, i rundt fem uker bakover, vi vurderte tanken på å gå inn med drone å se om vi så noe. Det mistenkte at det var aktivitet. Det er ikke noe vi har planlagt. Det er et innhegn med fire voksne bjørner som holder til i. De tre hunnbjørnene hadde gravd seg et stort hi som de hadde i lag. Mødrene, Balder og Brutus, er de som vi antar er mødrene. Sånn som det ser ut på måten de oppfører seg. Jeg er ikke sikker på hvem som har to og en bjørn, sier daglig leder i Polar Park Jens-Kristian Dybwad.

Han synes det er veldig artig at det nå har kommet tre nye tilskudd i Polar Park.

- Etter en stund så vi noe som hadde dukket opp, en bjørneunge som vi trodde var enebarn. Plutselig ser vi at det var to til. Det var utrolig artig, sier han.

Dybwad mener de tre nye bjørnene kan ha stor betydning for parken.

- Tilskudd av denne kategorien betyr mye. Nye tilskudd er bestandig på populært, sier han.

Synderen, altså faren, er bjørnen Truls. Navnene på de tre, har på grunn av uvisst kjønn, ikke blitt navngitt.

Riktignok har det kommet inn gode forslag på navn.

- Ko, Ro og Na er et godt alternativ i disse tider. Vi synes i alle fall at det er kjempetrivelig. Vi har fjellrever som er tilbake. Det skjer mye bra her, smiler Dybwad.

Dybwad tror de tre nye krabatene kan føre til en positiv oppsving når Polar Park åpner den 20. juni.

- Vi har trua på at småbjørnene kan trekke besøkende. Jeg prøver å lage prognoser å se på hva vi har hatt tidligere år med tanke på antall og sammensetning av kunder. Mitt optimistiske anslag er 85% av fjorårets besøk på sommeren, sier han.

Han håper folk velger å legge turen innom Polar Park når sommeren melder sin ankomst.

- Jeg håper at folk i nærområdet kjenner sin besøkelsestid når vi åpner og legger et besøk innom. Vi skal komme tilbake med mer informasjon, forklarer han.

Annonse