Salangen-Nyheter

Salangen Høyre forbereder seg til møte:

Ubesvarte spørsmål

Terje Bertheussen i Salangen Høyre gleder seg til dagens kommunestyremøte. FOTO: CAMILLA FINVIK

SJØVEGAN: Salangen Høyre og Terje Bertheussen (bildet) sitter med ubesvarte spørsmål. I dag mandag er det kommunestyremøte i Salangen.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Leder i Salangen Høyre, Terje Bertheussen forbereder seg til dagens kommunestyremøte kl. 12.30. - Den "forventa" kostnadssprekken på Salangen skole har nå vært et faktum en stund. Jeg mener fremdeles at dette på sikt kan bli dårlig nytt for innbyggerne i kommunen. Nå har han mange ubesvarte spørsmål han ønsker å få svar på.Ingen økning

Ordører i Salangen, Ivar B. Prestbakmo, har tidligere uttalt til nettavisen at kostnadsprekken ved Salangen skole ikke vil føre til høyere eiendomsskatt i kommunen, og at en generell økning av eiendomsskatten er uaktuelt. Kommunestyret i Salangen innførte eiendomsskatt i hele kommunen fra og med 2012, slik at renoveringen av skolen skulle finansieres.

Alternativt budsjett

Salangen Høyre la i kommunestyret før jul frem ett alternativt budsjett, som da ikke ble vurdert eller diskutert. - Høyre la frem ett alternativt budsjett i kommunestyret som ville gått i pluss. Det budsjettet var de andre partiene ikke en gang interessert i å diskutere, hvilket jeg finner merkelig, spesielt når økonomien er så dårlig i kommunen som vi vet at den faktisk er, sier Berteussen. Han forteller videre at Høyre viste en økonomiplan med vilje og evne til prioritering slik at eiendomsskatten kunne holdes nede på 2 promille. - Selv med  kostnadssprekken av Salangen skole, ville vi med Høyres budsjett og økonomiplan ha mulighet til å dekke denne kostnadsøkningen innenfor kommunens eget driftsbudsjett, og ikke belaste innbyggerne ytterligere med økte skatter og avgifter, sier Bertheussen.

Stortingsvalg

Salangen Høyre ønsker flere medlemmer i lokallaget. - Hvis du sympatiserer med Høyre bør du absolutt melde deg inn i lokallaget, og støtte oss økonomisk. På den måten får vi spredt vår politikk ytterligere, sier Bertheussen til nettavisen. Per dags dato er det 12-15 betalende medlemmer i Salangen. I valgåret 2013 kan han også fortelle at Høyre har mange saker de vil jobbe videre mot til neste kommunevalg. - Vi ønsker å fortsette arbeidet med og blant annet få fjernet eiendomsskatten og barnehageavgiften. Vi vil også fortsette å jobbe for at innbyggerne i Salangen skal få en minst mulig del av regningen for den nye skolen, avslutter Bertheussen.