Salangen-Nyheter

Det gjøres klart for en ny turistsesong:

Underjordisk fenomen

Grottevandringen i Sagelva er et unikt turistmål. ARKIVFOTO: JON HENRIK LARSEN.

SJØVEGAN: Er du turist? Legg sommerferien til Nord-Norge i år. Lokalt kan man by på havfiske både fra land og båt, muligheter til fjellturer av forskjellig vanskelighetsgrad, fisketurer i lokale fiskevann og sist men ikke minst grottevandringer.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Grottevandring er i seg selv kjempespennende, og heldigvis byr Nord-Norge på flere steder hvor dette er mulig. Her i kommunen har vi Sagelva, som er det største og lengste grottesystemet i Nord-Norge. Sagelvas grotter er et spektakulært fenomen beliggende på Salangseidet. Grotten består av nær 700 meter med sammenhengende ganger og er en del av elveløpet til Sagelva.Forberedelser

Folk fra fjern og nær besøker disse grottene i turistsesongen. Det er mange som ønsker å se på det underlige fenomenet som befinner seg på Laberg. - Det unike med grottene her i kommunen er at de ligger så lett tilgjengelig, man slipper derfor å gå langt for å komme deg til dem, sier grotteguide Tor-Arne Chruikshank ved Elvelund Camping. Han forteller videre at de ser frem til 1. juni og ny turistsesong. - Det blir gøy å komme i gang igjen. Vi håper jo selvfølgelig på en kjempesesong, forteller Tor-Arne.

Samarbeid

Sagelvas grotter er mellom 10.000 og 25.000 år gammel, i følge eksperter på området som har vært på befaring i grottene. I hele 15 år har Tor-Arne Chruikshank med flere arrangert turer i grottene, men nå har de et samarbeid med Sør-Troms museum. - Vi har mange guider å bruke denne sesongen. Vi fra campingen, ungdommer, og museumets egne guider. Grottevandringen i Sagelva er et unikt turistmål, sier Tor-Arne Chruickshank avslutningsvis til nettavisen.