Salangen-Nyheter

Jakter på historien bak skole:

Ung dokumentarskaper

Nå skal elev Sander Karlsen (t.h.) lage dokumentar om historien til skolen sin, nå er han på jakt etter de som sitter på noe som er relatert til skolens historie. ARKIVFOTO: PER ASBJØRN GUNDERSEN.

SJØVEGAN: Tiendeklassingen Sander Karlsen skal lage en dokumentar om skolen sin, i den forbindelsen søker han nå hjelp fra folket for å få tak i historier som er relatert til Salangen skole.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Sander Karlsen er elev i tiende klasse ved Salangen skole og nå er han på jakt etter personer som sitter på historier om skolen, han skal nemlig i samarbeid med Salangen-Nyheter lage dokumentar om historien bak skolen. - Jeg vet at det ligger veldig mye interessant historie som er tilknyttet skolen, forteller Karlsen. Grunnen til at Sander skal lage denne dokumentaren er at den er et fordypningsprosjekt i kunst og håndverk. Sander har bakgrunn fra media-yrket hvor han har samarbeidet med Salangen-Nyheter i flere sammenhenger, både på radio og dekning av Millionfisken.

Stiller godt forberett til prosjektet

- Skolen er noe som interesserer de aller fleste og det er mange i kommunen som har nær relasjon med den, mener Karlsen og legger til at alt av bilder, videoklipp og annet som har sammenheng med skolens histore er av interesse.  Å lage en interessant dokumentar kan være en utfordring, men Sander har lest seg godt opp på hvordan å lage en god og informativ film, og er veldig spent på å komme i gang snarest mulig. Når dokumentaren er ferdigstilt skal den gis karakter på og han vil få en tilbakemeldig fra læreren før den endelig blir publisert av Salangen-Nyheter.

Alt relevant er av interesse

Utstyr til filmingen har han fått låne, og han vil gjerne lage en så helhetlig dokumentar som overhode mulig. - Jeg vil gjerne at de som har en god historie og som kunne tenkt seg å dele den, melder seg hos meg på enten sms eller facebook, oppfordrer Karlsen, og legger at måtte det være minner, historier som omhandler skolen, grunnleggere, tidligere lærere, arrangementer og alt mulig annet som har med skolens historie og gjøre, dette gjelder også den tidligere grunnskolen i Salangen, så er dette av interesse.

Har du noe å bidra med av historie, bilder eller lignende som er relatert til Salangen skole, kan du henvende deg til Sander Karlsen på telefon: 404 51 446.