Salangen-Nyheter

Dyrøyseminaret 2012:

- Ungdom er fremtiden

Ordfører Ivar B. Prestbakmo og ny daglig leder i NASA Salangen AS, Gunnar Sæbø. FOTO: JON HENRIK LARSEN

BRØSTADBOTN: Det blir satt fullt fokus på ungdommens makt og deres evne til medvirkning i lokalsamfunnet under årets Dyrøyseminar. -Det er viktig å tilrettelegge, sier Salangen-ordfører Ivar B. Prestbakmo.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Årets Dyrøyseminar omhandler i aller høyeste grad hvordan man kan motivere de unge til å bo og jobbe i distrikts-Norge. Salangens ordfører var med på seminaret, sammen med en fersk ny daglig leder i NASA Salangen AS, Gunnar Sæbø, som fikk sin ilddåp under seminaret. Ordføreren ser viktigheten av å ha en felles arena for å ta opp et stadig viktigere tema. - Jeg har jo vært på alle seminarene siden det startet i 1997, og det er jo først og fremst en god arena for å møte folk som er opptatt av utvikling av distrikts-Norge, sier han til nettavisen.

Må involvere de unge

Mange har snakket for forsamlingen under seminaret, men den røde tråden til talerne er at ungdom må engasjeres, og ikke minst involveres. -  Dette er et veldig viktig område. Ungdom er fremtiden, og det er viktig at kommuner er flinke til å tilrettelegge slik at ungdom kan involveres i prosessen med tiltak, og at de som er fraflyttet og vil flytte hjem, får den tilretteleggingen de trenger for å gjennomføre det. Det burde være mulig å skaffe like god utdannelse i distrikts-Norge som i byen, presiserer ordfører Prestbakmo.

Møtte kommunal- og regionalministeren

Det var kommunal- og regionalminister Liv Signe Navarsete som hadde den første talen til det åttende Dyrøyseminaret. Ministeren, som har vokst opp på gård i Sogndal, har lenge vært engasjert i at alle i Norge burde kunne bo der de ønsker. Ordføreren i Salangen fikk også et godt møte med statsråden og partilederen for Senterpartiet. - Det var mye å diskutere. Vi hadde møte i et par timer, og jeg benyttet muligheten til å diskutere ting som forhåpentligvis kan gi resultater etterhvert. Men detaljene vil jeg holde for meg selv en stund til, smiler Prestbakmo lurt.

#