Salangen-Nyheter

Elevbedrift på Ibestad:

Ungdommer som fikser

Ungdomsbedriften "Fix it now" har nettopp startet opp, og påtar seg allerede oppdrag for innbyggere i kommunen.

Seks gutter og en jente har gått sammen på Ibestad ungdomsskole og dannet elevbedriften "Fix it now". På denne elevbedriften har de fokusert på mekanisk arbeid med å fikse sykler, mopeder, gressklippere, snøfresere og mye mer. De vil ikke ta i mot biler enda, da de anser dette til å være litt for avansert for dem inntil videre. 

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Bedriften er ennå ganske ny, og de har ikke helt kommet i gang. Det skulle kommet inn sponsing i form av både verktøy og penger, her også fra skolen selv, men dette har ikke kommet inn til nå. Når de er oppe å går oppfordrer de alle til å ta kontakt, både barn, ungdommer og voksne.

Linnea Aurora Brustind er eneste jente i elevbedriften. Det gjør henne ingenting. 

Linnea Aurora Brustind er eneste jente i elevbedriften. Det gjør henne ingenting. 

Engasjerte ungdommer

- Vi har sett på sosiale medier og her på Ibestad at ungdommer ofte kjører i stykker sykler/mopeder og dette kan være livsfarlig. Vi er flere i bedriften som har skrudd på diverse kjøretøy i flere år nå, jeg selv har skrudd i 5 år, mens noen har skrudd litt lengre. Andre ønsker til gjengjeld å lære seg dette, så da er muligheten der, sier Dominik Ribeaux Veranes, som er daglig leder i bedriften.

Elevene skal ikke tjene noe på dette, mesteparten av pengene de får inn skal gå til hjelp og forebygging mot selvmord for ungdom, resten vil gå til å utvide bedriften. Ungdommene ville bruke pengene på en viktig sak, og det var dette de landet på.