ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
Salangen-Nyheter

Salangen Luftsportsklubb med ny satsing

Utdanner seilflyvere på Elvenes

I disse dager deltar fem av medlemmene til Salangen Luftsportsklubb på et seilflykurs. Læreren er hentet opp fra Elverum Flyklubb Seil. - Det er utrolig spennende å lære om dette, sier elev Bjørn Figenschou.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse

På bildet: 

Bjørn Figenschou (fremst) fra Salangen Luftsportsklubb lærer seg å fly seilfly med instruktør Jan Arild Lindstad

Mange salangsværinger har lagt merke til den hektiske flyaktiviteten over Sjøvegan de siste dagene. De har all grunn til å være nyskjerrige. Salangen Luftsportsklubb tilbyr for tiden noen av sine medlemmer kurs til å bli seilflyfører. For å kunne få dette til har man hentet inn hjelp fra Elverum Flyklubb Seil. - Jeg fikk kontakt med Ketil Løvhaug i klubben her i Salangen ang. å kjøpe et brukt seilfly til klubben fra oss i Elverum. Vi ble enige om at dere i Salangen ville ha det,. Jeg og kona meldte oss frivillig til å frakte det nordover i ferien, og samtidig kombinere det med et seilflyverkur, sier instruktør Jan Arild Lindstad overfor nettavisen.- Spennende og utfordrende

En av de fem elevene til kurset er Bjørn Figenschou. Han er interessert i ulike aktiviteter innenfor luftsport. - Jeg har lyst til å lære og fly et slikt seilfly. Jeg liker meg i luften rett og slett, konstaterer Figenschou for nettavisens journalist. Han fortsetter med å si at det hele dreier seg om både spenning og konsentrasjon når man er i luften.

På bildet:

Bjørn Figenschou viser nettavisens fotograf hva de ulike instrumentene i seilflyet erUnikt naturområde

Instruktør Lindstad fra Elverum Flyklubb Seil skryter av Elvenes leir som seilflyhavn. - Det er utrolig vakker her oppe. Alle fasilitetene ligger til rette for å kunne få til et utrolig godt miljø for seilflyvingen her, konstaterer Lindstad. Han håper at luftsporten i Salangen med tiden vil øke.

Dette er kravene for å bli seilflyver:


  • Når du fyller 15 år kan du begynne på kurs og består du de praktiske prøvene kan du allerede da fly alene under oppsyn av en instruktør. Ved fylte 17 år kan du ta seilflysertifikat, og da kan du fly alene uten tilsyn av instruktør.
  • For å bli seilflyver må man først ta et introduksjonskurs der man gjennomfører en til fire flyvninger sammen med instruktør. Dette koster mellom 2000 - 2500 kroner. Grunnkurs 1 (GK1) er neste steg. Dette kurset fører frem til at du kan fly alene. For å fullføre kurset må man gjennomsnittlig ha rundt 35 starter (lettinger) som kan tas enten som et 14-dagers kompaktkurs eller spres utover hele sesongen.
  • Grunnkurs 2 (GK2) er andre del av kurset og fører frem til seilflysertifikat. Det kreves minst 30 flyvetimer hvor minst 15 av dem må flys alene. I tillegg må man bestå fem teoretiske seilflyeksamener.


Alle foto: Jon Henrik Larsen