Salangen-Nyheter

Vil ha innspill fra innbyggere:

Utdeler krigsmedalje

Norge takker deg for innsatsen 1939 - 1945, står det på minnemedaljen. FOTO: PUBLIC DOMAIN.

SJØVEGAN: I år skal det deles ut regjeringens minnemedalje til personer som gjorde en innsats under andre verdenskrig. Sist denne ble utdelt var i 2015.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse

I 2015 ble det delt ut en minnemedalje i alle kommuner for personer som gjorde en innsats under andre verdenskrig. I Salangen var det fem krigsveteraner som fikk tildelt denne medaljen i 2015. I år skal det på nytt deles ut minnemedalje for de som enda ikke har fått anerkjennelse for sin innsats.

Kort oppsummert kan medaljen overrekkes til både norske og utenlandske militære og sivile som gjorde en innsats under andre verdenskrig. Samt sivile personer som deltok i motstandsbevegelsen, holdningskampen eller under andre krevende redningsarbeid relatert til krigshandlinger.

Kvernmo takker på forhånd for innspill og tips om navn til hvem som bør vurderes til nominasjonen. ARKIVFOTO: JON HENRIK LARSEN.

Har god oversikt

Kultursjef i Salangen kommune, Kurt Jan Kvernmo sier han har god oversikt over veteranene i kommunen, men legger til at de skal igjennom en rekke prosesser for å komme til navn som bør vurderes. Selv mener han at regjeringens minnemedalje er et tiltak som skulle vært gjort for lenge siden. - Jeg mener dette skulle vært gjort for lenge siden, men det er veldig bra at det finnes. Bedre sent enn aldri, avslutter kultursjefen. Kvernmo oppfordrer våre lesere til å komme med innspill og tips med navn til personer som bør vurderes å få denne minnemedaljen.

Informasjon og kriterier finnes her.