Salangen-Nyheter

Utflyttet salangsværing ble:

Utnevnt til æresmann

På bildet: Bjørn Ruud (t.h) får hedersprisen av Knut Korsæth i Idrettsforbundet. FOTO: BYRÅ

Tidligere innbygger i Salangen, Bjørn Ruud (bildet) ble i helga utnevnt til æresmedlem av Norges Idrettsforbund. Ruud har vært en viktig del av idrettsmiljøet i Salangen på mange måter.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Sist oppdatert: 04.06.2010 kl 00:00

Bjørn Ruud, som var en viktig del av idrettsmiljøet i Salangen på 80-tallet, ble i sist helg utnevnt til æresmedlem av Norges Idrettsforbund på deres ledermøte i Tromsø. Mens Bjørn bodde i Salangen, var han blant annet trener for A- laget i fotball.

Sentral for SIF Turn

Han var også sentral i forbindelse med etablering av SIF Turn som fyller 30 år i år. Da Bjørn kom til Salangen på 80 tallet var han trener for det franske skøytelandslaget. Senere har han også vært president i Norges Ishoceyforbund fra 1995 til 2007. – Det var hyggelig og overraskende å bli utnevnt til æresmedlem. Da jeg fikk høre at jeg ble utnevnt, så lo jeg og skjønte at jeg har blitt gammel, forteller en lattermild samt stolt Bjørn Ruud til nettavisen.

Holdt seg aktiv

Bjørn Ruud har holdt seg aktiv innenfor idretten selv etter han flyttet fra Salangen. I dag jobber Bjørn blant annet med "Etterbruk OL på Lillehammer" og har kontor på Ullevål. – Det var artig å bli æresmedlem av Norges Idrettsforbund. Men jeg kommer til å fortsette like mye som jeg har gjort tidligere, avslutter en glad Bjørn Ruud.