Salangen-Nyheter

Ny ressurs skal utnyttes:

Utnytte digital kunnskap

- Det er over 60 millioner gründere i Amerika som jobber hjemmefra via det digitale markedet, og det er noe som er mulig å gjøre også i Norge, forteller Lars Utstøl til nettavisen. ARKIVFOTO: KNUT-ARILD JOHANSEN.

SETERMOEN: Flere i dagens generasjoner vokser opp til et digitalt samfunn og må tilpasse seg. Det er en unik kompetanse som ofte blir oversett, men det skal endres med etableringen av "Workflooow" i Bardu.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Den digitale fremtiden er nå. For hver generasjon som ankommer verden, skjer det både små og store endringer. Spesielt i de siste tiårene har det teknologiske samfunnet gradvis blitt mer og mer integrert i befolkningens hverdag. Det kan lett pekes på den daglige mobilbruken, ideen med å alltid være tilgjengelig for andre, og ikke minst den utømmelige informasjonskilden som alle kjenner som internettet. Dagens generasjon blir født inn i denne digitale hverdagen, og mange barn sitter med digitale kunnskaper som ofte blir oversett. Lars Utstøl ønsker å koble de med digital kompetanse opp mot næringslivet, samfunn, akademia og forskning ved å se til åpningen av "Workflooow Bardu" nå på fredag. - Det kommer lokale forankringer og helt grenseløst ressursfelleskap. Vi må se hvilken type talenter vi har i samfunnet, og hva slags problemer de kan løse med sine evner, forteller Utstøl i intervju med nettavisen.

Nytt konsept

Workflooow bringer med seg kunnskapstrening og IT-aktiviteter. Bardu kommune er det andre stedet i Norge så langt som får dette tilbudet. Utstøl bemerker at hovedfokuset til Workflooow er digitaliseringen av samfunnet. - Flere bedrifter i dag tar i bruk app-er, spill og andre strategier på det digitale markedet som krever en viss kompetanse. Bedrifter, næringslivet og samfunnet generelt etterspør folk som kan "tenke" digitalt. Workflooow skal være med på å aktivere denne kompetansen hos de som allerede har kunnskapen til å gjøre det, forteller Utstøl og legger til avsluttende at allerede på den offisielle åpningen på fredag, 24. november blir prosjekter satt i gang. - Det blir en sånn offisiell-uoffisiell åpning. Bardu kommune har vært veldig gavmild og hjulpet oss med å få dette til. Allerede på fredag blir vi å sette i gang med arbeid for å komme opp med ideer og prosjekter, og deretter bygge det opp der fra, avslutter Utstøl til nettavisen.

ANNONSE
Annonse