Salangen-Nyheter

Ti på tur i Gratangen:

Utvider med fire nye turer

Fantastisk utsikt ned mot Gratangsbotn. FOTO: FOTOGJETEREN

ÅRSTEIN: Ti på tur i Gratangen har nå startet. I år er det i alt fjorten spennende løyper som er satt opp som tar deg med på en spennende reise gjennom kommunen.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Tidligere har Ti på tur i Gratangen vært nettopp ti turer i Gratangen, men nytt av året er fire nye løyper; Hesjeberg - Rennelvvatnet, Sortebekk - Botnvatnet, Moan - Årsteinhornet og Åkernes - Kråholla. Disse fire løypene er merket av lokale ildsjeler og turgåere. Folkehelsekoordinator i Gratangen kommune, Rita Roaldsen forteller til nettavisen at Ti på tur varer fra første mai til første november, og har et variert utvalg løyper, fra lette lav-terskel turer til de litt lenger og utfordrende.

Infotavle for turen til Bjørnarvatnet. 

Mange flotte premier

Ettersom det enda er tidlig vår har de enda ikke rukket å sett over alle merkene og klippekortene som er plassert langs løypene, men Roaldsen forteller at dette vil gjøres fortløpende i løpet av den nærmeste fremtid. Derfor oppfordrer hun samtlige deltakere om å starte med de korteste turene, og om de ser at blant annet klippekortene mangler langs løypene skal de bare ta kontakt med folkehelsekoordinator eller servicekontoret. Det samme gjelder påmelding. Ved fylte ti turer har muligheten til å vinne flotte premier.