Annonse
Salangen-Nyheter

Valgnatten 2019:

Utvikling i SPs favør

Fornøyde partimedlemmer av Salangen Høyre holder valgvake hos Mazhar Mathus. FOTO: KATRINE L. A. HJULSTAD.

Fornøyde partimedlemmer av Salangen Høyre holder valgvake hos Mazhar Mathus. FOTO: KATRINE L. A. HJULSTAD.

SJØVEGAN: Valgresultatene strømmer på, og valgvaker sittes på Maloneys Pub og hos Mazhar Mathus, der det er varierende stemninger.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse
Annonse

På Maloneys Pub sitter blant andre ordførerkandidat for Salangen Arbeiderparti, Ingrid Helen Frantzen, og ordførerkandidat for Salangen Sosialistisk Venstre, Eli Helene Johannessen. Hos Mazhars Mathus sitter hverken første eller andre listekandidat for høyre, men tredje: Mona Henneman. Andre ordførerkandidater var ikke tilgjengelige for kommentar, men entusiastiske partimedlemmer fra Salangen Senterparti følger oppmerksomt med på Maloneys Pub.

Ikke sikkert andre kandidat kommer inn

Ved opptelling viser det seg at Salangen Sosialistisk Venstre har gått opp fra 4,4% i 2015 til 7,6% i år, 2019. Ordførerkandidat Johannessen mener sannsynligheten er stor for at hun kommer inn i styret, men det er fare for at når fintellingen endelig finner sted får de ikke andre kandidat inn. — Det er litt skummelt at Arbeiderpartiet har så få stemmer, bemerker hun.

Gratulerer Salangen SP med godt valg

For Salangen Arbeiderparti sukker ordførerkandidat Frantzen. — Vi er jo selvfølgelig skuffet, og hadde trodd det skulle gå bedre, men folket har talt, sier hun, og avslutter med å gratulere Salangen Senterparti med et godt valg.

God stemning

Hos Mazhars Mathus er stemningen god, og fornøyde partimedlemmer fra Salangen Høyre sitter og prater. Henneman, tredje kandidat på listen, sier at partiet har økt mye. — Så det må jeg jo si er kjempe bra, og vi har fått én mandat mere siden sist, forteller hun. Hun avslutter med å fundere over om Salangen Senterparti får rent flertall eller ikke, og mener det blir spennende å se hvordan eventuelle forhandlinger blir etterpå.

Foreløpige tall så langt

Så langt i opptellingen har Salangen Senterparti oppnådd 46,8 %, Salangen Arbeiderparti har oppnådd 25,4 %, Salangen Høyre har oppnådd 16,9 %, Salangen Sosialistisk Venstre har oppnådd 7,6 %, og Salangen Kristelig Folkeparti har oppnådd 3,3 %. Salangen Senterparti står med tydelig flertall, men det er vell å merke at dette er en pekepinne for hvordan valget har gått så langt, selv om tendenser er tydelige.

Annonse