Salangen-Nyheter

Hundeaktiviteten i Salangen:

Utvist fra Idrettsheia

På bildet: Rangvald Tollefsen og andre hundeeiere er utvist fra Idrettsheia og gressbanene. FOTO: JON HENRIK LARSEN

På bildet: Rangvald Tollefsen og andre hundeeiere er utvist fra Idrettsheia og gressbanene. FOTO: JON HENRIK LARSEN

Det er ikke alle som driver med ulike aktiviteter i bygda som får bruke Idrettsheia. De som trener med hund i agility og som selv får mosjon av å springe og trene, er utvist. - Det er veldig trist. Styret i SIF Fotball vet ikke hva vi driver med, sier hundetrener Rangvald Tollefsen (bildet).

Publisert:

Annonse
Annonse

Tollefsen har drevet i flere år med trening av hunder igjennom agility. Og for å bli en god idrettsutøver med hund, må det trenes. Derfor har Rangvald Tollefsen ilag med flere hundeeiere trenet på ulike plasser i Salangen. Etter en forespørsel til ett av medlemmene i SIF Fotball fikk Tollefsen lov til å bruke Astafjordhallen og gressbanen på Idrettsheia til treningene. Men det ble bare tre ganger, før noen andre medlemmer i klubben reagerte på dette, og tok kontakt med styret i SIF Fotball. - Jeg betalte til SIF Fotball for å få bruke anlegget. Avtalte dette med daglig leder Ronny Jørgensen for hver gang, som sa at dette var greit, og at vi kunne bruke både bane og hallen når dette ikke var i bruk. Men nå er det stopp etter at styret tok tak i dette, sier en frustrert Rangvald Tollefsen til nettavisen.


Utvist fra banene

Saken om hundene med eiere skulle få lov til å bruke anlegget på tider da det ikke var fotball som pågikk, ble behandlet i styret i SIF Fotball sist torsdag. Saken ble negativ vedtatt. - Vi bestemte at vi ønsker ikke hundeaktivitet inne i Astafjordhallen og på gressbanene. Men de skal få lov til å drive hundetrening på grusbanen som ikke er i bruk til fotball, sier leder i SIF Fotball, Tove Sletten til nettavisen.


For stor bakteriefare

Hun begrunner avslaget til Tollefsen med at det er for stor allergi og astma-fare for fotballspillere hvis hundene også bruker anlegget, spesielt innendørs i hallen. Hvis hundene tisser inne på kunstgresset eller ute på gressbanen er det en fare. - Det er en bakteriefare for spillerne våre hvis de skal falle ned i hundetiss eller avføring, eller skade seg og kunne bli blodforgiftet, sier leder Tove Sletten bekymringsfullt. Hun visste selv ikke at Tollefsen hadde fått lov til å trene på anlegget tidligere, før noen av medlemmene hadde tatt det opp. - Vi har gitt beskjed nå om at det ikke er tillatt med hund på gressbanen eller på kunstgresset, sier Tove Sletten.

På bildet:

Tidligere har Tollefsen og andre hundeinteresserte trenet nede på U4-området i sentrum. Nå ser det ut for at de må bruke området oftere, ettersom de ikke får bruke Astafjordhallen eller gressbanen på Idrettsheia. ARKIVFOTO:  JON HENRIK LARSEN


- De vet ikke

Når Tollefsen får vite via nettavisen hva årsaken er til at han er utvist fra anlegget, blir han fortvilt. - De grunnene de legger fram til at vi ikke får være der, er bare tøv. Det er eiernes egen følelse dette går på. De vet ikke hva de snakker om. Du kan jo spørre en representant i styret til SIF Fotball om han eller hun vet hva agility-trening er?, sier Tollefsen spørrende. Han understreker at det ikke har vært tisset inne i hallen eller på banen av hundene. - I agility blir man diskvalifisert hvis hunden tisser på banen. Derfor er det viktig for oss og passe på det - også på treningene. En av måtene og unngå dette på, er og lufte hundene utenfor området før og igjennom treningsdagen, sier Rangvald Tollefsen.


Vil ikke ta saken videre

Han ønsker ikke å gjøre noe mer med saken, men etterlyser rettningslinjer fra SIF på hva anlegget kan brukes til - foruten om fotball. - Jeg ønsker bare og få si til slutt at hver gang vi har vært der oppe og trenet og har avsluttet så har vi gått manngard over hallen og området vi har brukt, for å påse at det ikke har vært håravfall fra hundene eller likende. Men det vi plukker mest opp er snusposer som folk spytter ut. Og er ikke spytt fra mennesker mye farligere enn hundetiss, så vet ikke jeg, sier Rangvald Tollefsen avsluttende.

Annonse