Salangen-Nyheter

Siste nytt om korona vaksinen:

Vaksinerer i romjulen

Interkommunal overlege Lars Nesje forteller at folk enda må ta hensyn til pandemien. ARKIVFOTO: PER ASBJØRN GUNDERSEN

Det er nå laget en korona vaksine, og satt i en prosess for godkjenning.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Vi i Salangen venter enda på beskjed om når denne vaksinen kommer til oss. Legekontoret får for tiden inn utstyr til å gi vaksinene, men selve vaksinen kommer ikke enda.

- Vi tror de første vaksine-dosene vil gå til sykehjem på Østlandet, da det er mest smitte der, sier interkommunal overlege Lars Nejse til nettavisen.

De vet enda ikke hvor mange vaksiner de vil motta, men den første runden vil gå til de som bor på sykehjemmet. Og fra vaksinen ankommer vil de ha 4 dager på å vaksinere de som skal ha av den dosen. De vel deretter jobbe seg nedover listen etter hvilke grupper som er mest utsatt.

Det vil også være noen som ikke kan møte for å ta vaksinen, derfor vil de bruke ekstra tid på dette slik at de også har mulighet til å få vaksinen hjemmefra.

Mer informasjon vi komme på kommunen sin nettside, så folk må følge med og holde seg oppdatert når de kan motta vaksinen selv.

- Folk må alikevel fortsette som før med håndhygiene, hostehygiene og avstand til hverandre, avslutter Nesje.

Han vil også minne om at det for tiden er et vanlig forkjølelses virus som er ute å går, slik som det pleier å være nå på året.