Salangen-Nyheter

Utfordrende for bensinstasjonen:

Vanskelige tider for YX

POSITIV: Tross vanskelige tider på bensinstasjonen holder daglig leder Brynjar Johnsen seg positiv. Han forteller at YX har fått inn flere bestillinger på dekk. FOTO: TORBJØRN KOSMO

POSITIV: Tross vanskelige tider på bensinstasjonen holder daglig leder Brynjar Johnsen seg positiv. Han forteller at YX har fått inn flere bestillinger på dekk. FOTO: TORBJØRN KOSMO

SJØVEGAN: På Sjøvegans eneste bensinstasjon YX merker daglig leder Brynjar Johnsen koronakrisens konsekvenser. Butikksalget har blant annet stupt.

Publisert:

Annonse
Annonse

Korona-pandemien kom som et sjokk på alle næringsbaserte aktører i Salangen i mars.

For samtlige har hverdagen blitt snudd opp ned på og det samme er tilfellet for YX på Sjøvegan.

Bensinstasjonen har merket konsekvensene av pandemien. Blant annet har salget i butikken stupt kraftig, men Johnsen forteller at dekkskiftesesongen og de obligatoriske EU-kontrollene hjelper på.

- Det er klart at vi merker det allerede. Vi har skiftet hjul på en god del biler allerede. Vi har også solgt en del dekk denne uka. Vi har bestillinger framover, så det øker på, sier han.

Johnsen forteller at YX og verkstedet er klar for å ta i mot de som trenger dekkskifte.

- Dekksesongen kommer hvert år og den er vi klar for. I år har vi ikke tatt inn et stort parti av dekk på grunn av koronasituasjonen og økonomi. Alt er så usikkert. Vi tar likevel det meste på bestilling, sier han.

Spesielt på EU-kontrollfronten har det blomstret den siste tiden.

- Vi har hatt rundt 25 EU-kontroller siden vi åpnet. Det tar seg opp med service og arbeid. Akkurat nå er det de tingene som redder oss. Det er lite trafikk og folk kjører ikke. Dermed er det lite drivstoffsalg også. Selve butikksalget er ganske labert, sier han.

Han takker alle som har valgt å støtte YX gjennom å ta EU-kontrollene tidligere enn planlagt.

- Det er mange som har støttet og har villet støtte gjennom å ta EU-kontrollen før tiden. Det er noe jeg setter utrolig pris på, sier han.

Han oppfordrer likevel folk til ikke å vente for lenge med sine EU-kontroller.

- De som har fått utsettelse anbefaler jeg ikke å vente til siste dag. Da vil det bli kø i døra, forklarer han.

EU-KONTROLL: Johnsen oppfordrer bilistene til ikke å vente med sine EU-kontroller. FOTO: TORBJØRN KOSMO