Salangen-Nyheter

Væropplevelse utenom det vanlige:

- Var et veldig artig værfenomen

Karolina Gunnarnsdatter Iversen (t.h) og Nora Presthus Asplund (t.v) oppdaget et spesielt naturfenomen ute på Sagfjorden tirsdag ettermiddag. Foto: Jon Henrik Larsen

De to venninene Karolina Gunnarsdatter Iversen og Nora Presthus Asplund fikk seg en spesiell væropplevelse utenom det vanlige her forleden.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Sist oppdatert: 21.10.2022 kl 07:47

Annonse

De to jentene var og gikk tur i Sjøvegan-sentrum og tittet ut på Sagfjorden. Det var mye vind og urolig hav. Så plutselig oppdaget de noe helt spesielt. Noe de først trodde var en tornado. Men det skulle ikke være så alvorlig, men likevell et helt spesielt værfenomen.

- Vi synes det var skikkelig stilig! Før jeg begynte å filme hadde den form akkurat som en tornado, forteller Karolina Gunnarsdatter Iversen til nettavisen.

*Saken fortsetter under bildet*

De to jentene viser på mobiltelefonen hvordan naturfenomenet utspant seg ute på Sagfjorden tidligere denne uken. Foto: Jon Henrik Larsen

Også vennina Nora Presthus Asplund er enig i at dette var en opplevelse som var spesiell.

- Jeg har ikke opplevd noe slikt før. Jeg var ikke redd på noe tidspunkt. Det var bare veldig spesielt, sier Presthus Asplund til nettavisen.

Meterologikonsulent: - Kunne blitt en skypumpe!

Nettavisen tok kontakt med Værvarslinga for å få svar på hva slags fenomen de to jentene egentlig hadde vært vitne til.

- Dette kalles en virvelvind. Dette er små, men relativt kraftige lavtrykk, som setter opp en liten lokal luftsirkulasjon. Hadde denne virvelvinden vært kraftigere, kunne vi kanskje kalt den en skypumpe, men det kan vi nok ikke i dette tilfellet, sier meteorologikonsulent ved Værvarslinga på Vestlandet, Hallvard W. Larsen.

Likevell var opplevelsen spesiell for de to jentene, og blir et værminne for ettertiden.

Se video av opplevelsen under:

Virvelvind ute på Sagfjorden
Foto: Karolina Iversen