Salangen-Nyheter

Børsting av veiene:

- Våren kom tidlig i år

- Vi satser på at våren er kommet, sier Cato Sørensen. FOTO: PER ASBJØRN GUNDERSEN

SJØVEGAN: Våren kom tidlig for Sjøvegan Maskin og Transport. De har allerede begynt børsting av gatene på Sjøvegan og vil i de neste ukene samle opp strøsanden på kommunale veiene.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse

Sjøvegan Maskin har allerede startet med børsting av veiene i Salangen. Det er ett skitten arbeid, men Cato Sørensen og kollegaene sørger for at maskinene er rene. Sørensen kan klart og tydelig stadfeste at våren er kommet, også til Sjøvegan Maskin & Transport. - Vi er tidlig ute. Våren kom fort i år, så vi har allerede startet med kostingen av kommunale veier i sentrum, og til noen av de private bedriftene vi har. Det er en liten sannsynelighet ar det må strøs igjen om det skulle komme mer snø, sier Sørensen til nettavisen.

Det samles opp mye støv etter børstingen som må vaskes bort. FOTO: PER ASBJØRN GUNDERSEN

Gjenbruk

Det blir noen travle dager for mannskapet i Sjøvegan Maskin & Transport for å samle alt strøsanden. -  Det vil ta en uke eller to før vi er ferdige, på grunn av at snøen har enda ikke tinet alle steder. Maskinen samler opp strøsanden slik at vi kan ta vare på det for å kunne bruke det igjen. Vi kan bruke det rundt kabler og rør siden det er finstoff i det, avslutter Sørensen til nettavisen.