Error 503 Backend fetch failed

Backend fetch failed

Guru Meditation:

XID: 18743540


Varnish cache server

Salangen-Nyheter

Holder fast ved tradisjonelt landbruk:

Varme dager i slåtten

Dette er et litt mer uvanlig syn i dag, men i gamle dager var dette omtrent selve symbolet på sommeren. FOTO: RANDI PEDERSEN

Dette er et litt mer uvanlig syn i dag, men i gamle dager var dette omtrent selve symbolet på sommeren. FOTO: RANDI PEDERSEN

SELJESKOG: I Seljeskog er det enda noen som holder fast ved de gode gamle tradisjoner. Hjørdis Larsen er en av de som setter opp hesjer og tørker høyet på gammelmåten.

Publisert:

Annonse
Annonse

Bondelivet i dag er ganske annerledes enn hva det var for femti år siden, men selv om man har alskens maskiner og teknologi til rådighet er det heldigvis noen som vet å forvalte tradisjoner. Blant disse er Hjørdis Larsen i Seljeskog som tar slåtten etter gamle metoder.

Liker ikke silofór

Ettersom Hjørdis kun har noen få sau som hun trenger å holde med fór over vinteren passer det seg best med god gammel tørrhøy. – Vi er ikke noe glad i silofór, og vi er så vante med at vi har høya selv, så da har det blitt at vi har gjort slåtten på denne tradisjonsrike måten, sier Hjørdis. Sommeren så langt har vært varm og tørr, og Larsen legger ikke skjul på at det har preget arbeidet både på godt og vont. – Det er klart, man blir svett i dette været, men det er veldig godt tørkevær. Vi setter oss i skyggen når vi tar fem- minutt. Slik det ser ut nå, har vi cirka en uke igjen før vi er ferdige i slåtten, avslutter Larsen.

Annonse