Salangen-Nyheter

Sivilforsvaret i Salangen

Varslingsanlegg oppgradert

Her er det nye signalanlegget kommet opp på Sjøvegan. Dette anlegget sto tidligere på Herredshuset på Sjøvegan. FOTO: JON HENRIK LARSEN

Her er det nye signalanlegget kommet opp på Sjøvegan. Dette anlegget sto tidligere på Herredshuset på Sjøvegan. FOTO: JON HENRIK LARSEN

Etter at kommunehuset i sentrum ble tatt ut av daglig drift, så måtte også varslingsanlegget som Sivilforsvaret har der fjernes og flyttes til nytt sted på Sjøvegan. 

Publisert:

Annonse
Annonse

Fra før av er det varslingsanlegg for Sivilforsvaret ved den gamle snekkerifabrikken på Sjøvegan. På Salangsverket er det også anlegg på taket til lokalene til Indlandet Automobilverksted.

- Vi måtte fjerne anlegget på kommunehuset, da strømmen skulle stenges der. Bygget skal vel også med tiden selges, slik vi har forstått det, sier sivilforsvarsadjutant, Hans Ove Jensen ved Midtre Hålogaland Sivilforsvarsdistrikt.

Kommet opp på Felleskjøpet

Nå har anlegget som tidligere sto på kommunehuset på Sjøvegan blitt oppgradert for nærmere 100.000 kroner. Dette har fått ny lokalisering på Felleskjøpet på Sjøvegan.

- De har overtatt anlegget. Vi har ingen leieavtaler med dem, men anlegget står der og strøm til dette dekkes av Sivilforsvaret, sier adjutant Hans Ove Jensen.

Han legger til at varslingsanleggene den dag i dag enda har en funksjon med at folk skal kunne høre disse, og søke informasjon ved å lytte til radio.

- Dette er ikke bare ved en eventuell krigssituasjon. Det kan også benyttes ved en eventuell industriulykke eller liknende. Det er Regjeringen som har bestemt at disse anleggene enda skal være i virksomhet, avslutter Jensen ved Midtre Hålogaland Sivilforsvarsdistrikt.