Salangen-Nyheter

Brukerne på Ibestad Sykehjem på kjøkkenet:

Vekket gode fiskekakeminner

Brukerne på sykehjemmet var fornøyd med arbeidet som ble gjort og ser frem til flere lignende aktiviteter. FOTO: IBESTAD SYKEHJEM

Brukerne på sykehjemmet var fornøyd med arbeidet som ble gjort og ser frem til flere lignende aktiviteter. FOTO: IBESTAD SYKEHJEM

På Ibestad sykehjem ble det torsdag laget fiskekaker av hysefilet. Disse ble fordelt på avdelingene.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse
Annonse

– Den store fiskekakedagen, skriver sykehjemmet på sin Facebook-side. Både de ansatte og brukerne syns maten var nydelig.

Cecilie Kristine Bredahl er leder for dagsenteret og forteller at det var tydelig at brukerne hadde gjort dette før. Hun forteller at det ikke holdt med bare en smaksprøve.

Det er nok flere som kan bli sulten av å se på dette bildet for lenge. FOTO: IBESTAD SYKEHJEM

– De aller fleste eldre har vokst opp med at det var en naturlig del av hverdagen å lage fiskekaker. Nå kan man gjøre det så lettvint å gå på butikken å kjøpe, sier Bredahl.

Fisken som ble brukt er kjøpt av Leif-Magne Johansen som driver Ingris kjøkken på Ibestad.

Brukerne ved dagsenteret trivdes godt på kjøkkenet mens de viste frem gamle kunster. FOTO: IBESTAD SYKEHJEM

Johansen forteller at han setter stor pris på at de kjøpte god fiskefilet og at det ble laget gode fiskekaker av varene. – Opplegget kan jo vekke mange minner og spesielt lukten, sier Johansen.

Bredahl skryter av nytt bygg som er godt tilrettelagt for organiserte aktiviteter som å lage fiskekaker. Hun opplyser om at de prøver å lage mer mat og gjøre aktiviteter som hører årstiden til, og i tillegg markere spesielle dager. Forrige uke ble det laget blant annet solboller i forbindelse med at solen er å se igjen.

Annonse