Salangen-Nyheter

Varaordfører frister med lavere skatt:

- Velkommen til Bardu

Varaordfører i Bardu, Terje Nyberget. ARKIVFOTO: HERLEIF KRISTOFFERSEN.

Varaordfører i Bardu, Terje Nyberget. ARKIVFOTO: HERLEIF KRISTOFFERSEN.

SETERMOEN: Etter saken om Arend og Els van der Brug som nå vurderer å flytte fra Salangen etter at de fikk en sjokkregning fra kommunen på 80 000 kroner for avgifter og eiendomskatt, ønsker nå varaordfører i Bardu, Terje Nyberget ekteparet velkommen til nabokommunen.

Publisert:

Annonse
Annonse

Etter at Van der Berg uttalte seg ovenfor nettavisen at han vurderte å flytte fra Salangen på grunn av skyhøye skatter og avgifter, inviterer varaordfører i Bardu kommune, Terje Nyberget dem nå til Bardu. - Jeg reagerte på utsagnet til vedkomne som hadde fått doblet sin regning på eiendomskatt og kommunale avgifter, og nå vurderte å flytte i fra både sin virksomhet og kommune som følger av dette. Dette syntes jeg var veldig trist å lese, og tenkte å invitere dem til oss hvor vi har en mye lavere takst enn Salangen, forteller Nyberget til nettavisen.

Ikke ment å skape konflikt

Varaordføreren understreker dog at dette ikke var ment for å skape en konflikt mellom Bardu kommune og Salangen kommune. - Jeg ønsker alle i Salangen bare vel, jeg vet at det er en veldig stor gründervilje i Salangen, og stor aktivitet på mange områder i kommunen, men det er synd når det oppstår slike situasjoner som dette her, hvor vedkomne faktisk må vurdere å selge bygget. Jeg håper det blir en enighet mellom kommunen og vedkomne slik at de kan fortsette virksomheten sin og fortsatt bo i Salangen, avslutter Terje Nyberget.