Salangen-Nyheter

Luftfest på Elvenes:

Venter 150 hoppere

Både fallskjermhoppere og seilflygere er ventet til Elvenes. FOTO: JON HENRIK LARSEN

Både fallskjermhoppere og seilflygere er ventet til Elvenes. FOTO: JON HENRIK LARSEN

ELVENES: Det er bare ei drøy uke igjen til at Skydive Elvenes går av stabelen.

Publisert:

Annonse
Annonse

For tredje året på rad går fallskjermklubbene i Troms sammen om Skydive Elvenes, eller Elvenes Boogie, som det også kalles. Det er Troms fallskjermklubb, Tromsø fallskjermklubb, og Trondarnes frilynte faldskjærms club som tar på seg arrangementet, som både inneholder sporten i seg selv, men også mye sosialt. Arrangementet starter 15. juli, og varer i to uker. -  Dette blir sinnsykt fett. Vi venter rundt 150 fallskjermhoppere, sier Reidar Krogstad, som gleder seg enormt.


Kapasitet

Som nevnt er det tredje året på rad at fallskjermhoppere fra fjærn og nær møtes på Elvenes. I år settes det ny rekord i antall deltakere, og da må kapasiteten også utvides. - Vi har tre fly tilgjengelig som skal frakte fallskjermhopperne opp i lufta. Det er en turbinmaskin som går mye raskere enn de to andre, så her blir det fart, sier Krogstad.


Kommer trekkende

 

I tillegg til fallskjermhopping, samler også seilflygerne seg på Elvenes den siste uka av Elvenes Boogie. Ketil Løvhaug i Salangen seilflyklubb forteller at det er ventet ihvertfall to seilfly fra Trøndelag, og Østlandet. - I tillegg kommer seks-syv piloter til arrangementet, sier Løvhaug. Seilflyklubben lokalt har to seilfly selv, og dermed vil man få se minimum fire fly i lufta over Salangen og store deler av Troms. Ketil Løvhaug forteller at det vanligvis kommer andre trekkende etterhvert. - Et år kom folk kjørende fra Senja for å se hva som foregikk her. De hadde sett et seilfly på himmelen i det fjerne, humrer Løvhaug. Han minner om at folk som har lyst på en tur i seilfly, må bare møte opp på Elvenes, etter 22. juli.